Работната сила у нас намалява драстично до 2050

българите застаряват

Представителят на световната банка за Централна и Източна Европа и балтийските държави, Питър Харолд предупреди управляващите, че трудоспособното население на страната ще намалее наполовина до 2050.

Тенденцията е изключително тревожна споделят експертите, защото така Българея съвсем ще затъне надолу. Мистър Харолд взе участие в конференция по тема „Златният растеж на България”, организиран от световната институция.

В момента статистиката сочи, че нашата страна е най-бързо обезлюдяващата се в света,  а българите са най-намаляващо население в работоспособна възраст. Няма друга държава като България в която населението да измира и изчезва така бързо.

Според жестоката статистика само след 10 години 20% от хората влизащи на пазара на труда у нас ще са от ромски произход.

Управляващите трябва да стимулират раждаемостта и да направят всичко възможно да намалят тази тенденция в противен случай България изчезва от картата на света, коментира Харолд.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/THU7V_B14zA

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Работната сила у нас намалява драстично до 2050"

  1. xakepxakep   19.11.2012 at 2:25

    Отдавна съм казал, че ще дойде момент, когато няма да има кого да експлоатират. И това ще е „естественият“ край на територалното образувание България.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *