Прокурор Ася Петрова отървала убийците на студента Мартин Борилски от затвора!

Ася Петрова

  Ася Петрова е помогнала за оправдателната присъда на убийците на студента Мартин Борилски. Това научихме от сигурни източници в прокуратурата в Шумен.

Делото „Борилски“ предизвика международен скандал и дори реакцията на френския президент Никола Саркози. Това стана, защото Шуменският окръжен съд оправда убийците на Борилски, а съдийката, която по твърдения на свои колеги е получила огромен подкуп за оправдателната присъда, бе издигната лично от Цветан Цветанов за шеф на Окръжния съд в града.

Оказва се, че другата любимка на Цветанов, Ася Петрова, също е помогнала убийците да се измъкнат от правосъдието. Ето как се случва това. Предишният шеф на Окръжната прокуратура в Шумен Павел Иванов лично поел обвинението срещу убийците на Мартин. Като административен ръководител, той се нагърбил с отговорността да поддържа обвинителната теза в съдебната зала не само заради тежестта на престъплението, но и даради широкия обществен интерес към делото.

След скандала убийците Георги Желязков (вляво) и Стоян Стоичков са осъдени на 19 и 17 години затвор

След вътрешни интриги, в които Ася Петрова взема активно участие, Павел Иванов напуска поста си, а тя сяда на неговия стол. Първото, с което се заема, е да осигури беззъбо обвинение срещу подсъдимите по делото „Борилски“. Тя не само че не поема отговорността на своя предшественик и не се изправя лично като обвинител, но дори не посмява да разпредели на случаен принцип делото сред своите подчинени в прокуратурата.

Вместо това Ася Петрова командирова по делото един неопитен и плах прокурор от Велики Преслав. Той се казва Орлин Куздов, а майката на убития студент Иванка Въчева казва за него следното: „Куздов до такава степен се притесняваше от обвиняемите, че се е обръщал към мен и адвоката ми с молба ние да правим възражения от негово име“.

Мартин Борилски

С такова беззъбо обвинение и купен съдебен състав оправдателните присъди стават факт въпреки професионално събраните доказателства от френското разследване. Прокурорът Орлин Куздов дори не се явява на прочитането на присъдата по делото.

За добре несвършената работа и той е награден с повишение – става говорител на Окръжната прокуратура в Шумен, а заместник главният прокурор Ася Петрова иска да го пробута за свой наследник на шефското място.

Този план обаче може би ще се осуети, след като стана ясно, че Цветан Цветанов е аут от политиката и дори може да влезе зад решетките. В пресата вече бе писано, че главният прокурор Сотир Цацаров е взел на мушка Ася Петрова, която му бе натрапена за заместник, и ще се освободи от нея веднага след изборите. В Шумен обаче никой от колегите й не иска да работи с нея, а и не е ясно дали етичната комисия към ВСС няма съвсем скоро да се занимае с поведението й по знакови дела като„Килърите“ или „Борилски“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Прокурор Ася Петрова отървала убийците на студента Мартин Борилски от затвора!"

  1. minecraft games   05.09.2019 at 7:06

    Can you tell us more about this? I’d love to find out
    some additional information.

    Отговор
  2. but asmr   02.09.2021 at 11:24

    Thanks for the auspicious writeup. It actually was once a amusement account it.
    Look complicated to far brought agreeable from
    you! By the way, how could we be in contact?

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *