Приятелката на Цветан Цветанов придоби половин България! Виж коя е тя:

Венета Шопова

  Шефката на Комисията за защита на личните данни Венета Шопова ползва служебното беемве със синя лампа като частна кола, твърдят възмутени очевидци.

Те допълват, че автомобилът със запомняща се софийска регистрация 6010 вечер може да се види паркиран пред лъскави нощни клубове, докато изчаква Шопова, която със сигурност не провежда вътре служебни срещи.

Преди няколко месеца тя овдовяла. Съпругът й Васил Шопов починал неочаквано. Приживе въпросното служебно беемве със синята лампа возело предимно него. Запознати твърдят, че ползването на държавната кола за мастни цели е най-дребното прегрешение на шефката на комисията. Тя обаче се чувствала недосегаема, защото била семейна приятелка на вътрешния министър Цветанов. Според приближени източници покойният й мъж оказвал неоценими услуги на Цветанов около избора на прословутите му 6 апартамента.

Васил Шопов

Васил Шопов приживе въртял бизнес с недвижими имоти. В бизнеса стартирал още от началото на 90-те години на миналия век. Преди промените той работел в структурите на Държавна сигурност, но бил уволнен, допълват запознати. Като се гмурнал в частния бизнес, станал собственик на 8 и управител на 10 фирми които имали офиси и в провинцията.

Имотният регистър буквално смайва с количеството имоти, притежавани от семейството на държавната чиновничка Венета Шопова.

Оказва се, че шефката на Комисията за защита на личните данни през последните години е станала собственик на 66 имота. Заедно със съпруга си тя владее 6 апартамента в престижни столични райони и в Слънчев бряг. Освен това фамилията има три къщи с дворове в с. Литаково и родния град на Венета Шопова – Славяново, а също и многобройни парцели, ниви, гори и ливади с обща площ над 50 хил. кв. м. Част от горите и поземлените имоти също са в скъпи райони като столичните квартали „Горна баня“ и „Княжево“. Повечето от тези богатства са натрупани през 2004-2007 г., като в някои сделки са включени и двамата синове на Шопови.

Венета Шопова

Венета Шопова е поставена за шеф на Комисията за защита на личните данни през 2007 г. Лансирана е за този пост от високопоставени служители от Столичната община по времето, когато Бойко Борисов е кмет, а Цветан Цветанов е негов заместник. Преди да стане шеф на комисията, Венета Шопова е работила в нея само една година, като през това време е успяла дори да оглави дирекция „Правна“. Малко след като Шопова оглавява комисията, гръмва скандал. Става известно, че банки и съдилища безконтролно изхвърлят документи с личните данни на свои потребители.

Любопитно е как вдовицата с държавната си заплата ще плаща огромните данъци на недвижима си собственост.

Тя самата сега живее в кооперация в идеалния център на столицата. Само в този блок, обитаван от бивши генерали от МВР, Шопова има 4 апартамента. Тя е заграбила голяма част от таваните и мазетата в сградата, оплакват се нейни съседи. Според тях шефката на комисията се надява в един момент да сложи ръка върху правото за надграждане на блока. По този повод често избухвали междусъседски разправии. Три от апартаментите Шопова дала под наем. „Не се знае кой влиза и кой излиза от тях“, ядосват се съседи. Партерният етаж на сградата се владее от младежката организация на ГЕРБ. Съседите се притесняват, че помещението може да бъде „усвоено“ от близки до Шопова, още повече че сега то е собственост на Столична община.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *