Прибраха в ареста депутата от ГЕРБ Димитър Аврамов!

ГЕРБЕРА Димитър Аврамов

Вчера полицаите задържаха народния избранник от ГЕРБ Димитър Аврамов. На него му е повдигнато обвинение за търговия с влияние, съобщава говорителят на Главна прокуратура Стелияна Кожухарова.

Аврамов е арестуван при специализираната операция на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и ДАНС под шапката на Софийска градска прокуратура.  Според свидетелите, депутатът си поискал подкуп от 50 000 лева, за да натисне чиновник от Областната дирекция „Земеделие“ и той да отпусне субсидия за молителя. Преди да бъде задържан, главният прокурор на Републиката Борис Велчев лично се е ангажирал да предупреди председателя на Народното събрание Цецка Цачева за ареста на депутата от нейната партия. В момента той е задържан за 24 часа. Очаква се да му бъде и свален имунитета за по нататъшни процедури. Освен него при

Димитър Аврамов

специализираната акция били задържани още трима души. У тях били намерени пачки с 12 500 лева. Всъщност това няма да е първата среща на депутата със закона. Преди около година време, Върховният административен съд (ВАС) осъди Димитър Аврамов и съпартиеца му Стоян Гюзелев на глоби от по 5000 лв. глоба за конфликт на интереси. Те бяха порицани от закона, заради внасянето на лобистка поправка по Закона за използване на земеделски земи.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *