Приближеният до Бойко бизнесмен – Самир Франсис, окупира морския курорт Лозенец

Бойко Борисов и Константин Циганов

  Бившият бизнес партньор на Бойко Борисов – Самир Искандер Франсис, е превзел брега на крайморското село Лозенец. Заедно с брат си Махер вдигнали две вили. От едната страна негов съсед е комплексът „Оазис“ на кокаиновия бос Евелин Банев – Брендо. От другата страна имотът на иракчаните граничи с огромните владения на фамилията на певицата Белослава. При такива влиятелни съседи не е странно, че за обикновените граждани достъпът до морето е затруднен.

Това е безобразие, което едва ли на друго място по света биха търпели, но тук властта е изцяло в ръцете на новобогаташите, ядосват се туристи.

Евелин Банев - Брендо

Къщите на братята Франсис са строго охранявани, така че да не може пиле да прехвръкне през оградите. Източници, които са имали „честта“ да разгледат богаташките имоти, разказват, че декорацията им е изцяло подвластна на социалистическия реализъм. Стените били накичени с портрети на видни комунистически деятели – Тодор Живков, Че Гевара и други вождове от близкото минало.

Самир Искандер Франсис има защо да се прекланя пред борците срещу капитализма. Той самият пристига от Ирак в социалистическа България и тук завършва стоматология. Мълвата го свързва с производство на амфетамини, но той никога не е разследван за трафик на синтетични наркотици.

През 1997 г. иракчанинът заедно с днешния премиер Бойко Борисов, депутата от ГЕРБ Пламен Тачев, по това време само пожарникар и ка-ратист, и други съдружници основават в Червен бряг фирмата „Прайхим“ ООД, която се занимава с производство на сапуни.

Любопитно е, че Самир и Борисов напускат заедно фирмата през 1998 г. Иракчанинът става съдружник със Златомир Иванов – Златко Баретата. Започват да въртят казина.

След като Брисов стара кмет, Самир Франсис е в стихията си облажва се от апетитните сделки с имоти из цяла София, за които вече бе писано. Днес в Търговския регистър той е записан като съдружник на руския мафиот Константин Циганов.

Братът Махер също е преуспяващ бизнесмен. Той е поел голяма част от бизнеса на покойния Бай Миле.

Освен това е съдружник и в огромното казино, което се намира на метри от ГКПП „Кулата“, и през годините се свързва с имената на Баретата и Коко Динев.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *