Прехвърлят дълговете на Догановите палати върху емигрант в Испания

Ахмед Доган

  Историята на боянските сараи на Ахмед Доган все повече прилича на безкраен турски сериал. Първият собственик на имота е фирма „Акома“. В онези години компанията се води на бизнес дамата Кирилка Ангелова. Когато се застроява импозантният имот, тя е секретар на сдружението на ДПС общините „Толерантност“.

По-нататък съдбата на „Акома“ е изпълнена с тайни и загадки. Оказва се, че фирмата дължи ДДС за над 1,3 млн. лева. Кирилка Ангелова я продава заедно със задълженията й на Васил Мишев от Перник. Тези дни обаче Апелативният съд отмени тази продажба след дело, продължило 8 години.

Близки до Кирилка Ангелова твърдят, че Васил Мишев е купил навремето „Акома“ заедно с дълговете й и я е прехвърлил в Перник.

Къщата на Доган в столичния квартал "Бояна"

Те допълват, че той лично се явил при нотариус, когато станало прехвърлянето, а след това редовно подавал данъчни декларации.

„Сега казва, че няма такова нещо“, допълват близките до Кирилка Ангелова.

Съвсем различна е обаче версията, която лансира семейството на Васил Мишев. Според нея Мишев дори не е бил в България, когато е извършена продажбата. По данни на МВР той е бил в испанските градове Онтиниент и Алфараси и не е стъпвал у нас от 2003 до 2007 г.

Драмата около „Акома“ се заплита през 2004 г. По това време се разшумява около далаверите в Държавния резерв. Така изплува и фирмата на Кирилка Ангелова. Оказва се, че компанията дължи ДДС за над 1,3 милион лева точно от сделки с Държавния резерв. „Акома“ е от обръчите на Мирчо Петков, източили резерва. Точно в този момент Кирилка Ангелова я прехвърля на Васил Мишев. Според близките му обаче две години по-рано той е заминал с приятелката си за Испания и не се е връщал в България. Семейството му научава за дълговете абсолютно случайно. Преди осем години на домашния му адрес в Перник пристига писмо от данъчните.

В него пише, че Васил дължи над 1,3 млн. лева ДДС като собственик на „Акома“. Семейството изпада в шок и ужас, защото няма обяснение откъде се е взела тази фирма и как се е натрупал този милион. Веднага наемат адвокат и започват съдебните дела.

Оказва се, че фирмата е прехвърлена при нотариус Борислава Налбантова на 22 ноември 2004 г. Близки до Кирилка Ангелова твърдят, че Васил Мишев е приел фирмата, като е бил наясно със задълженията й. Според тях той лично я прехвърлил от данъчното в София, в Перник. Интересен детайл е обаче, че „Акома“ е прехвърлена точно 4 дни преди да бъде официално съобщено, че дължи ДДС заради сделките с Държавния резерв. Васил Мишев се оказва и собственик на 4 фирми които са с данъчни задължения. Той твърди, че нито една от тях не е негова. „Акома“, както и останалите компании, няма никакво имущество, само дългове.

Васил Мишев обяснява, че преди време е загубил личната карта и задграничния си паспорт. Вероятно тогава са откраднати личните му данни.

Правят се две графологични експертизи на подписа му в документите за собственост. Те категорично доказват, че той не е негов.

Точно върху това се изграждат мотивите на съда, а не на факта, че Васил Мишев по документи не е стъпвал в България от 2003 до 2007 г.

Апелативният съд в София сега сложи край на осемгодишното дело. Васил Мишев вече не е собственик на „Акома“ и на нейния огромен неплатен данък.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *