Премиерът Борисов вкарва сините в парламента

Бойко Борисов

Истинската причина за разцеплението на Синята коалиция са тайни договорки между Бойко Борисов и временния шеф на СДС Борис Марков. Това доверяват кадри на Съюза на демократичните сили.

Бойко обещал на протежето си Марков, че ако раздели СДС от ДСБ, ще помогне на партията му с цялата мощ на държавата да прескочи 4-те процента на изборите догодина. Условието на премиера било Костов да е аут от Синята коалиция и по този начин да го елиминира от политическата сцена. След това обещание Борис Марков включил целия арсенал от апаратни игри в СДС, за да убеди съпартийците си, че Костов само ще пречи за бъдещото им сътрудничество с ГЕРБ.

Идеята, която Борисов лансирал пред Борис Марков, е, че следващото управление трябва да бъде коалиционно, защото доверието към ГЕРБ не било достатъчно за съставяне на самостоятелно правителство. Той уверил Марков, че точно СДС ще бъде партньор на ГЕРБ, но не искал формулата „Синя коалиция“ с Костовото ДСБ. Така се стига и до раздялата на двете десни партии СДС и ДСБ.

Борис Марков

„Сега няма да можем да прескочим бариерата – убедени са членове на СДС от организацията им в столичния квартал „Красно село“. – Бойко Борисов както винаги няма да спази обещанието си и ще увиснем на изборите. Марков ни предаде, само се чудим как ще му се отплатят и дали не са го хлъзнали.

Борисов много хитро сложи край както на СДС, така и на ДСБ. Двете партии няма да влязат в следващия парламент заради интригите на премиера“.

Така, след като успя да разцепи „Атака“ и да подчини отиващото си РЗС, Бойко Борисов постигна поредната си цел – да няма алтернатива в дясното пространство. Умението на премиера да се меси в работата на другите партии и да ги топи пролича няколко пъти през годините. Сега на мушката на Борисов била Метена Кунева, която яростно е атакувана от приятелските му медии.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *