Президентът произнесе новогодишната си реч от стая без мебели

Президентът произнася обръщението си сред декори, сякъш взети от филм на Хари Потър

  Българите, които останаха пред телевизорите си в новогодишната нощ, бяха силно изненадани от речта на президента Плевнелиев! По точно не толкова от речта, колкото от дизайна на предварително заснетото обръщение. За Росен Плевнелиев бе подреден специален и доста мрачен декор, напомнящ второразрядна коледна продукция на Холивуд отпреди тридесет години.

Президентът се яви на фона на тежкарска библиотека с натрупани дебели книги, дъбова мебел и елха, които приличаха повече на бутафорни, отколкото на истински. За всички зрители бе ясно, че кабинетът не е на държавния глава, нито е стая от неговия дом, книгите не са истински, дървото на мебелите не е канадски дъб.

Стаятата, от която Росен Плевнелиев измрънка обръщението си, приличаше на виртуална, а кратките общи планове на кичозния декор подсказваха, че видеото е заснето на блубокс. Това е техника, при която човекът, когото снимат, седи пред синя завеса, а после зад и около него се наслагва картина с избран дигитален декор.

Кулминацията настана, когато до бутафорната библиотека се появиха документални новинарски кадри от отиващата си година – наводнението в с. Бисер, земетресението в Перник и т.н.

Най-зле от всичко изглеждаше самият президент, чийто свлечени и хилави раменца и женски гласец придаваха допълнителен абсурд на петминутната реч. За разлика от речите на Първанов, тя бе не просто скучна, но и доста инфантилна и премина под мотото „Дайте да дадем“.

„Изглежда, че в пиарския отдел на Росен Плевнелиев работят ученички в девети клас, които му пишат речите„, гневят се десетки читатели, възмутени от констатациите на президента, които могат да бъдат обобщени от самия него: „Нека бъдем трудолюбиви и честни в ежедневието си, да загърбим лошото и самосъжалението, да търсим смисъла и позитивното!“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *