Предлагали 500 000 евро за фалшив смъртен акт на изчезналия наркобос Ицо Исуса

Христо Вартерян - Ицо Исуса

Безследно изчезналият люлин­ски гангстер Христо Вартерян – Ицо Исуса, началник на кока­иновия бизнес в мафиотската органи­зация на Таки, държи в ръцете си съд­бата на задържания преди 3 седмици в Дубай наследник на Жоро Илиев във ВИС – 2.

 Христо Вартерян – Ицо Исуса контролираше ди­лърите на кокаин в София, като на него се отчитаха над 100 доставчици на „бял прах“ само в столицата. На подчинение на Исуса бе и страховитата наказателна бригада „Чуковете“, която инквизираше чрез рязане на уши и трошене на кос­ти конкурентни продавачи на дрога.

 Разбойникът се потопи вдън земя през пролетта на 2009 г., месеци след като началникът му Таки офейка от България. 36-годишният Ицо Исуса тряб­ваше да бъде арестуван от антимафиотите като търговец №1 на кокаин в столицата и като поръчи­тел на десетки брутални посегателства срещу „шанаджии“. Дясната ръка на Таки обаче офейка пре­ди акцията на баретите в офисите на контролира­ния от него фенклуб „Со­фия Запад“ – структура от запалянковци, подкрепя­щи „Левски“.

Христофорос Аманатидис – Таки

  Според криминалисти­те чрез фенклуба „София Запад“ наркомафията не само е търгувала, а и е пренасяла дрога, използ­вайки за целта автобуси, с които привържениците на „Левски“ са се придвижва­ли из България и Европа. Рейсовете с фенове не били проверявани нито у нас, нито по границите, тъй като с ултрасите пъ­тували полицаи от София, служители в отдел „Ох­рана на масови меропри­ятия“ към МВР. При опит за проверка на багажните отделения на рейсовете с фенове, придружаващите „София Запад“ ченгетата декларирали, че като от­говорници срещу футбол­ното хулиганство вече са извършили мащабна про­верка на багажа.

 Тази, а и други схеми на наркобоса Ицо Исуса станаха известни след по­казанията на двама клю­чови свидетели – бившите служители в организаци­ята на Исуса Иво Андо­нов – Буземеца и Росен Кръстев – Стъкларя. Двама­та твърдят, че над Христо Вартерян в йерархията на наркобизнеса е стоял единствено Таки, който 200 000 лева седмично от кокаиновия монопол.

Запознати с делото сре­щу Таки и Ицо Исуса ко­ментират, че именно показанията на Буземеца и Стъкларя са предизвикали изчезва­нето на Христо Вартерян. Като началник на „София Запад“ Исуса сложил па­рафи под договори за охра­на на мачове на „Левски“ с шурея на Таки – Даниел Боримиров, а контракти­те били на обща стойност над 1 милион лева.

Това доказвало тезата на обвинението, че Исуса е свързан с Таки – всич­ки други доказателства срещу наркогрупировката уличавали бандити от средния ешелон, но не и властелина на подземния свят Христофорос Аманатидис.

 Преди около 2 години в ъндърграунда се понесе усилен слух, че Ицо Исуса е ликвидиран по подобие на Мето Илиенски. Спо­ред мълвата Исуса напус­нал къщата си в баровски столичен квартал след обаждане по мобилния телефон и повече не се върнал.

 Антимафиоти обаче са на мнение, че вестта за ликвидирането на Ицо Ису­са е спусната умишлено от криминалния контингент, като целта е била дясната ръка на Таки да се сдобие със смъртен акт.

 „Предлагаха се рушве­ти от 500 000 евро, за да бъде обявено, че в пеще­ра край София са открити останките на Ицо Исуса и делото срещу него като бос на наркомафията да бъде прекратено. Ако бъде издаден смъртен акт на Исуса, отпадат обвине­нията не само срещу него, а и срещу Таки. Затова в последно време се лан­сира отново версията, че Вартерян е ликвидиран“, разкрива столичен антимафиот.

 Според него Ицо Исуса е жив и здрав и е скрит в чужбина от Таки напук на мълвата, че именно босът на ВИС-2 е поръчал екзе­куцията на дясната си ръка. „В последните 2 години сме получили над 20 сигнала от сътрудници на МВР в под­земния свят, че Исуса не е жив. Няма да скрия, че доскоро вярвахме на тази версия, тъй като данните се припокриваха – да, но само ден след като Таки беше задържан в Дубай, съпру­гата на Ицо Исуса напусна България заедно с двете си деца – близнаци. Ясно е, че семейството на дяс­ната ръка на Таки спешно е било командировано зад граница, за да не стават издънки“, твърди висшето ченге.

 Според него Ицо Исуса живее в Гърция с чужда са­моличност и през послед­ните 2 години често е вли­зал и излизал в България.

 Антимафиотът разкри­ва, че Христо Вартерян не е обявен за международ­но издирване от Интерпол заради фалшива информа­ция на родни ченгета до международната полиция, че люлинският наркобос е убит.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *