Православната църква анатемоса гей парада!

Гей парада миналата година

Светите старци от Синода анатемосаха предстоящия гей-парад в София, назовавайки го „безнравствена проява“. Парадът е планиран за 30 юни и ще премине през централната част на Столицата.

Поповете припомниха, че хомосексуализмът, според канона е противоестествена страст, вредяща на личността, семейството и цялото общество. Според отците, главната опора на истинското общество е християнското семейство. Нещо повече настоятелят на Александър Невски, епископ Тихон, дори направи следния коментар в духа, че кой е този американският посланик, че да настоява ние да сме толерантни към обратните? И изрази

Епископ Тихон, председател на катедралния храм, „Св. Александър Невски”:

загрижеността да не би да им позволят и да сключват бракове. И завърши, че той не е против тях, нека да си действат както си знаят помежду си но без да го афишират в публичното пространство, и непрекъснато да парадират навън пред обществото. И накрая отците на светата православна църква призовават учителите и родителите  да не допускат техните питомци да присъстват или не дай си боже, да участват в тази вредна, според тях, проява. Проява създаваща съблазън, конфликти и напрежение в православния народ. Само едно не е ясно, като толкова са праведни, защо толерират обратните свещеници, коментират хората неговото изявление.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *