Похищението на дъщерята на Брендо – заплаха срещу Росен Плевнелиев!

Лара Банева

  12-годишната Лара, дъщеря на Евелин Банев, е похитена, за да се създаде смут в държавата в навечерието на обявяването на служебния кабинет на 13 март, съобщиха отлично информирани източници.

Министрите в оставка и най-вече Бойко Борисов били силно раздразнени от опитите на Плевнелиев да подреди самостоятелно кабинет и да не прокарва в него интересите на ГЕРБ. Държавният глава заяви, че правителството ще има нова структура, а финансовият и вътрешният министър няма да са вицепремиери.

Още след обявяването на оставката на Борисов Плевнелиев отсече, че това не е отговорно поведениe.

Атаките срещу президента от политици, близки до ГЕРБ, не закъсняха. Най-яростен в нападките е повратливият Яне Янев.

Евелин Банев - Брендо

Той не пести упреци и към еврокомисаря Кристалина Георгиева, която никога не е принадлежала към кръга Борисов – Цветанов.

„Похищението на дъщерята на Брендо е сигнал към Плевнелиев, че до обявяването на кабинета могат да се случат и по-страшни инциденти. Целта е да се създаде смут, а президентът да бъде предупреден, че няма да може да играе самостоятелно. Похищението е заплаха и към него“, допълват нашите източници.

Те са убедени, че МВР ще излязат с номера, че с правителството на ГЕРБ си отива и сигурността на българските граждани и никой не е застрахован от отвличане. Парадоксалното е, че след похищението изходните и входните артерии към София не бяха блокирани, увери се с очите си репортер.

Иначе разследващите лансираха версии, по които работят, за да отклонят вниманието от основната. Според една от тях отвличането е по поръчка на руска криминална групировка. Твърди се, че имало сериозен теч на информация по разследването ..Кокаинови крале“, част от които е Брендо. Той беше арестуван в средата на миналата година по искане на италианските власти като организатор на канал за трафик на ВИП дрогата.

Росен Плевнелиев

Пред прокурорите в Италия Брендо е мълчал за участието си в схемата за транзит на кокаин от Латинска Америка към Европа, но останалите българи са пропели.

Това са Захари Марков от София, Иван Еринин – Гипса от Банско и бившият сикаджия от Хасково Тинко Гарев. Те и сега са в Италия, за разлика от Брендо, който е тук, защото го съдиха за пране на пари и го чака екстрадиция в Румъния за същото престъпление. Разследването си доказателства за това, че коката минава през Румъния на път за бившите съветски републики. Разбиването на Кокаиновите крале било ощетило могъща руска групировка, получател на част от стоката, със стотици милиони.

Брендо гарантирал за канала и хората си от България пред братушките, но се оказва, че те са предали организацията. Той нямал и налични пари, за да се откупи, защото инвестира средствата си в недвижими имоти, закупени от офшорните му фирми.

Самият Евелин Банев не е очаквал да посегнат на детето му в България, защото бил скъсал връзките си с престъпни групировки тук и действал само на международно ниво.

Освен версията за руската връзка в отвличането на Лара, прокуратурата и МВР ще търсят похитителите и в родните криминални среди. Не било изключено участие в отвличането да имат и модерните напоследък ММА бойци, които са най-бруталните мутри на наркопазара, твърдят те. Последната версия, по която ще се работи, е конфликт на Брендо и неуредени взаимоотношения с близкия му семеен и приятелски кръг. Баджанакът му Константин и майка му Йорданка бяха убити покрай разследванията срещу него за пране на пари от наркотрафик.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *