Похитеният от “Наглите” Вене Сотиров издъхнал след побой от Павел Прасето

Вене Сотиров

  Бандата за отвли­чания „Наглите“ стои зад похище­нието на бизнесмена Вене Сотиров, който бе отвлечен на 16 април 2009 г. пред дома си в квартал „Суха река“ и оттогава се води без­следно изчезнал.

 Три години след дръзкото похищение на 64-годишния председател на кооператив­ното сдружение „Мургаш -Кремиковци“, обединяващо десетки търговски обекти в София и околностите, антимафиотите са на път да докажат, че и това зверство е извършено от Прокопи Културиста, Йожи, Павел Прасето, Киро Шкафа и компания.

 Разследването за отвличането на Вене Сотиров е под­новено преди около месец, малко след като Кирил Ки­рилов – Шкафа от „Наглите“ бе ликвидиран в „Младост“. Около разследването на смъртта на разбойника антимафиотите са се натъкнали на   къща   в столичния квар­тал „Кокаляне“ след сигнал, че тя често била посещавана от гангстера.

 Постройката е триетажна и е купена от Павел Петков – Прасето през февруари 2009 г. Тогава Прасето броил 120 000 евро за къщата и тя била обо­рудвана като „хотел на ужа­сите“ – именно там са били държани в плен Вене Соти­ров и Румен Гунински.

 Преди    около    седмица екип на ГДБОП е направил щателен оглед на изоста­вената къща в Кокаляне, като антимафиотите са се натъкнали на голям брой улики, вероятно оставени от Прокопи Културиста, Павел Прасето, братя Лебешковски и вече мъртвия Киро Шкафа. Сред зловещите находки са трите стаи за пленници – помещенията в къщата са били оборудвани с изолация, видеокамери за постоянно наблюдение на заложниците, а прозорците в стаите са били затъмнявани с одеяла, заковани с пи­рони. Във всяка от стаите за пленници е било прокарано и санитарно помещение, личи от останките от спеш­ния ремонт след изнасянето на бандата. 

Павел Петков - Прасето

  От разпитите на местни­те жители станало ясно, че в периода март- декември 2009 г, яки момчета с джи­пове са охранявали посто­янно „хотела на ужасите“. По снимки са разпознати Павел Петков – Прасето, Радослав Лебешковски, Прокопи Прокопиев – Кул­туриста, Ивайло Евтимов – Йожи и Кирил Кирилов – Шкафа.

 Към края на декември 2009 г, малко след като „Наглите“ бяха заловени, в Кокаляне спешно пристигнал Киро Шкафа заедно с още трима здра­веняци. За няколко часа те изнесли с микробуси покъ­щнината, опитвайки се да заличат следите от държа­ните в плен в къщата Вене Сотиров и Румен Гунинскисин.

 Въпреки това не всички следи са заличени – анти­мафиотите са иззели четки за зъби, стари връхни дре­хи, маратонки и шуби и в момента се проверява дали по тях има следи на някой от бандата на „Наглите“. Търсят се ДНК следи и от студента Румен Гунински – послед­ния пленник на разбойни­ците. Казват, че вече са от­крити улики, които доказват, че именно в тази постройка е държан в плен безследно изчезналият Вене Сотиров.

 Уви, съдбата на 64-годишния кооператор Сотиров е трагична. Според инфор­мация на криминалистите, която все още не е подпла­тена с доказателства, които да издържат в съда, пен­сионерът е издъхнал само седмица след като е бил пленен. Възрастният мъж бил пазен от Павел Петков – Прасето и от Киро Шкафа, които вероятно са му нанесли побой, който Сотиров не е издържал.

 Разбойниците не са зна­ели, че бизнесменът е бил тежко болен – с диабет и с високо кръвно налягане.

 Според близките на ко­оператора неговият труп е бил открит още преди 2 го­дини – Сотиров бил заровен край Бистрица.

 Криминалистите обаче не били сигурни, че изро­вените останки в местност­та край Бистрица са били именно на жертвата на „Наглите“ и затова спестили шокиращата информация на семейството на възраст­ния бизнесмен.

 Вене Сотиров бе отвле­чен на 16 април 2009 г., само три дни след като ин­дустриалецът Киро Киров бе освободен от плен след платени 600 000 евро откуп за живота му.

 Председателят на коо­перативното сдружение „Мургаш – Кремиковци“ бе похитен от четирима пред­решени като полицаи ганг­стери, въоръжени с картеч­ни пистолети. Те натъпкали Вене Сотиров в джип, след като преди това го „рес­пектирали“ с тежки удари. Свидетели на отвличане­то станаха няколко дечи­ца, играещи си пред блок №133 в столичния квартал „Суха река“. Три дни след отвличането на Вене Соти­ров гангстерите се свърза­ха с дъщеря му и поискаха откуп от 1 милион лева за живота му.

 Близките на Сотиров изля­зоха с декларация – молба към извергите, в която обяс­няваха, че похитеният от тях не е собственик на имуще­ството на „Мургаш – Креми­ковци„, а само представител на интересите на над 400 дребни акционери. На 24 ап­рил 2009 г. – седмица след отвличането на Вене Соти­ров, „Наглите“ прекратиха преговорите за живота му.

 „Той е издъхнал в плен на „Наглите“, а извергите не са пожелали да рискуват и да вземат откуп от вече мърт­вата си жертва, тъй като в обществото се бе създала ярост срещу тях след сага­та с откупа за Киро Киров“, категорични са антимафиотите.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *