Потулиха скандала с фалшивата диплома на депутата от ГЕРБ Иво Димов

Иво Димов

  Разследването за фалшивата диплома на депутата от ГЕРБ Иво Димов ще бъде прекратено, научихме от източници в Районната прокуратура на София.

То е било пратено на „Криминална полиция“ за проверка, но ченгетата засега не са открили доказателства за престъпление. Иво Димов споделил в тесен кръг, че не се притеснява, защото знаел за поне 10 свои бивши колеги в парламента, които са си взели дипломи по втория начин и никога не са сядали на студентската скамейка.

От страх скандалът да не придобие огромни размери и да повлече цялостна експертиза на дипломите на депутатите, проверката за дипломата на Иво Димов не се извършва в Пловдив, където е университетът, а в София. Според магистрати това се прави, защото тук полицията и прокуратурата са далеч по-послушни и ще доведат разследването до желания край, именно – че няма престъпление. Освен това била издадена и заповед от върховете на ГЕРБ до изборите през лятото да не се вадят кирливите ризи на хора от партията, защото историята с подкупа на депутата Димитър Аврамов сериозно сринала доверието кьм нея.

„Дипломата на Калина Илиева касаеше Европа и пари от Брюксел, затова я осъдиха. Иво Димов е просто мушморок, от когото нищо не зависи, и затова ще смотаят делото“, казва прокурор от София.

Димов напусна Народното събрание и стана кмет на Димитровград през 2011 година. Тогава пред местна телевизия се похвали с дипломата си за висше, провокиран от политически опонент в общината. Тя се оказа фалшива след сигнал на негов съгражданин, който се усъмни, че е истинска. Информацията е потвърдена и от ректора на университета в Пловдив, където Димов уж бил взел бакалавърска степен.

Досега той предпочита упорито да мълчи по горещата тема.

Източници от Софийския университет, които са си направили труда да проучат образованието на народните представители, твърдят, че цензът на депутатите буди огромни съмнения. Преобладавали дипломи от Благоевградския, Бургаския, Минно-геоложкия университети и НСА, където не е тайна, че срещу определено заплащане можеш да станеш висшист по документи.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *