Поредната шашма! Нова измама с електромери

Машинката прилича на електрически ароматизатор, но е доста по-скъпа
Машинката прилича на електрически ароматизатор, но е доста по-скъпа

  Нов капан за наивници набира популярност с наближаването на отоплителния сезон. С идването на студените месеци, в които в цялата страна се увеличава потреблението на електричество, започва масирана кампания за реклама на съмнителен уред, който да пести пари. Според неговите дистрибутори, той може да намали сметките с рекордните 75%.

Загадъчният уред, който притежава тези неподозирани качества, се продава чрез интернет магазин. От него на стойност 67 лева, с почти 30 лева отстъпка, всеки ден се изпращат по няколко устройства за цялата страна.

За да изглежда максимално убедителна търговията в страницата, на която се рекламира продуктът, са подредени десетки мнения на доволни клиенти, които са коментирала фантастичните му качества. Оказва се, че повечето от „доволните клиенти“ изобщо не съществуват.

Самият уред изглежда съвсем семпло като електрически ароматизатор.

Менте уредът засега се рекламира само в интернет, за да не оставя никакви възможности на потребителите да поискат обратна връзка с търговците му
Менте уредът засега се рекламира само в интернет, за да не оставя никакви възможности на потребителите да поискат обратна връзка с търговците му

Поставен в контакта, трябва да оптимизира инсталацията на дома и да намали загубите на ток по веригата. Според гръмките реклами е разработен по нова, революционна енергоспестяваща технология, която действа на всички уреди, които предизвикат смущения в мрежата. Така се спестява електроенергия от климатици, хладилници, перални машини, прахосмукачки, телевизори, компютри, луминесцентно осветление, миялни машини, фризери, офис техника. Само от оптимизирането на пералнята разходите за нея намаляват с 34 %, убеждават дистрибуторите, а хладилникът и фурната могат да харчат от 30 до 22 % по-малко енергия. Дали обаче това е истина?

Според вече препатили потребители на продукта неговите високи и направо чудодейни качества са силно преувеличени. Той не само, че не пести никаква енергия, но и сам консумира по няколко киловата на месец, с което допълнително натоварва високите сметки на потребителите. Освен това създава предпоставки част от уредите в дома да бъдат повредени от включването му в инсталацията.

Всъщност от няколко години това революционно ново средство е сериозно компрометирано от неговите клиенти в Русия, САЩ и Китай, където най-често се търгува. Преди няколко години именно руснаците правят разкрития за продукта, след като почти всяко семейство в страната се сдобива с него, с надеждата да спести средства от отопление.

На техния пазар той се търгува за приблизителната сума от 75 долара, а обещанията са, че ще успее да икономиса между 5 % и 30 % от потреблението на енергия в дома.

Уред за намаляване сметките за ток„След няколко месеца, в които безуспешно се опитвах да спестя някакви пари от това устройство, реших да го подложа на по-старателно изследване. Така разбрах, че единствената истина в рекламата за всички тези устройства е, че те упражняват някаква компенсация на реактивна мощност на електроуредите. Но колко тя е ефикасна? Едва по няколко стотинки“, разобличава измамата един от руските потребители на уреда.

У нас засега недоволните от услугата все още не са надали вой срещу нея. Една от причините е, че тепърва се очаква да получат своите големи сметки за ток от включените в тях отоплителни уреди. Търговецът, който продава енергоспестяващото устройство, обаче също е направил така, че недоволните трудно да успяват да се свържат с него. В интернет магазина, в който се предлагат продуктите му, отсъстват всякакви възможности за контакти и обратна връзка, което допълнително хвърля сянка над дейността му.

Журналистическа проверка установи, че измама има и с цената. Реалната цена на уреда е около 4 долара. За такава сума той идва от Китай. А на наивните българи се предлага по 67 лева…

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Поредната шашма! Нова измама с електромери"

 1. НИКИ   13.10.2013 at 20:48

  АЗ ИМАМ ДВЕ ТАКИВА УСТРОЙСТВА КУПЕНИ ОТ ФИРМА НАМИРАЩА СЕ НА БУЛ. ПАТРИАРХ ЕВТИМИ В СОФИЯ. ДВА СА ЗАЩОТО ИМАМ ДВЕ ВЕРИГИ В ДОМЪТ СИ
  СЛЕД КАТО ЗАПОЧНАХ ДА ГИ ПОЛЗВАМ СМЕТКАТА МИ СЕ НАМАЛИ С ОКОЛО 20 ЛВ, А УСТРОЙСТВАТА ГИ КУПИХ ЗА ПО 25 ЛВ. СМЯТАМ ЧЕ ИМА ПОЛЗА.

  Отговор
 2. Иван   29.09.2014 at 0:32

  не смятам , че въобще може да се установи реалната полза от уреда само за един месец. Моята сметка в два различни месеца е двукратно различаваща се . Ако бях си купил и ползвал тоя уред , трябваше ли него да обвиня за двукратно по-голямата ми сметка ? Това са трудно доказуеми неща в домашни условия. Трябва да се слагат броячи на всички електроуреди , после да се засичат как се държат без въпросното устройство и после да се сметне дали е имало подобрение след неговата инсталация. Много трудоемко.
  И да не забравяме- въпросното устройство само коригира лошите показатели на мрежата. Ако няма такива, то просто не може да ни помогне. Ако работим само с печки , лампи и компютри, снижаване на сметката няма да видим никакво. Двигатели трябват , двигатели. Перални,прахосмукачки,вентилатори. Ей там ще се спести нещо.

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *