Покриха далавера за 5 млн. евро с фалшивия подпис на Бойко Борисов!

Петър Драшков

  Петър Драшков, брат на бившия зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков, се измъква сух от далаверата с фалшивия подпис на Бойко Борисов, алармират магистрати пред журналисти.

Той беше арестувам през ноември 2008 година, защото искал да продаде общински имот с фалшиви документи и да прибере парите. Под натиска на влиятелни лица в ГЕРБ братът на Драшков бил изкаран от прокуратурата жертва на измама вместо организатор на група за престъпно присвояване на имоти.

Петър Драшков е арестуван на КПП „Калотина“ на връщане от чужбина. Няколко месеца ченгета от Икономическа полиция разследват група за имотни измами, с която е действал братът на Иван Драшков. Според прокуратурата тогава той е продал общински имот в квартал „Стрелбище“ за 5 милиона евро на друго лице, а имотът не е бил негов.

Бойко Борисов

По това време кмет на София е Бойко Борисов и в документите по сделката фигурира и неговият подпис. В анализ на парафа на бившия вече премиер показва, че е фалшификат. Потвърждава го и самият той. Източници, запознати с казуса, твърдят, че е възможно Борисов да е съдействал за кражбата на общинския имот съвсем целенасочено, но след разкриване на далаверата да се е уплашил и да е запял друга песен – че не е подписвал нищо.

Не са тайна добрите отношения на Иван Драшков с Бойко Борисов, които търпят съвсем леки трусове във времето, но винаги се изглаждат заради взаимния интерес.

Сделката за продажбата на общинския имот от 14 дка е изповядана при скандалния нотариус Емануил Каракашев, който е набъркан и в други далавери.

Драшков стои в ареста 4 дни и е пуснат от Софийския градски съд. Магистрати разказват, че лично Иван Драшков, който после се върна в ДАНС, е наблюдавал делото срещу брат си изкъсо.

Емил Димитров - Емо Фаса

До днес няма обвинение срещу имотния аферист, категорични са източниците ни. 3 месеца след като ГЕРБ идва на власт, той е пуснат да излиза и в чужбина. Семейството на Петър Драшков живее в Германия, а той е бивш служител в посолството на България там.

Вдън земя е потънала и Ивелина Трифонова, която му е предложила да закупи апетитния имот с фалшивия подпис на Бойко Борисов. Тя е арестувана няколко дни след Драшков. Още тогава жената е заявила, че се страхува от Петър Драшков заради връзките му с високопоставени политици.

Установено е, че Драшков й е дал 1 милион кеш в сладкарница, а след като придобил имота в „Стрелбище“ с фирмата си „Сида“, той го е ипотекирал в банка.

След разсъхването на далаверата и замитането на следите на фалшивия подпис на Бойко Борисов фирмата на Драшков е придобита не от кого да е, а от скандалния депутат от ГЕРБ Емил Димитров – Емо Фаса, близък до бившия премиер.

Петър Драшков

Той я купува чрез дружеството си „Симеон-2″, което пък после прехвърля на майка си Елеонора. След шума в края на 2008 година скъпоплатените адвокати на Драшков с помощта на брат му излизат със следната история, за да го оправдаят: Ивелина Трифонова се представила с чуждо име на Драшков – брат, представила му се като служител в община София и му предложила да инвестира в сериозен проект. Срещнали се няколко пъти, а наивният Петър не усетил, че го мамят.

За да купи имота, той говорил дори с Емил Димитров – Фаса, който след това се оказал също измамен и затова придобил фирмата на Петър Драшков заедно с активите й.

Магистрати са категорични пред журналисти, че делото е спряно, но винаги може да бъде възобновено, особено ако има политическа воля за това, а не както досега да се прикрива истината. „По случая с фалшивия му подпис Бойко Борисов не е давал информация. Не са установени и връзките на въпросната Ивелина Трифонова с общински служители по времето, когато той е бил кмет, и какви други имоти са откраднати на безценица и продадени на съмнителни бизнесмени“, казва запознат с разследването.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *