Позор за София! Централна гара – свърталище на проститутки, наркомани и престъпници

Кметът на София Йорданка Фандъкова

  Доскоро премиерът Борисов строи магистрали и реже ленти на спортни и строителни обекти, столичната жп гара е потънала в урина и фекалии, превзета от наркомани и всевъзможни престъпници, увери се наш репортер.

Шатрата, заради която гарата е заприличала на подвижен цирк, от тази зима е истинска заплаха за пешеходците. Платнището се скъсва вследствие на обилния снеговалеж и всеки момент може да падне върху главата на случайно преминаващ човек. Около ротондата навсякъде е обрасло с гъсти храсталаци, а фонтаните не работят от две години. В коритото на някои от тях се е събрала дъждовна вода, в която се въдят жаби и комари.

Централна гара

Най-страшно е в подлезите, повечето от които са оградени от ленти на охранителната фирма „Егида“, тъй като са без осветление. Всички лампи са изпочупени, повечето кабели и водопроводни тръби са откраднати. Вратите на пустеещите магазини са изкъртени. Помещенията са свърталища на наркомани и проститутки.

Едва десетина магазина работят, но никой не влиза в тях.

„Повечето хора се страхуват да минават от тук, за да не ги оберат или направо да ги убият за пет лева. Стотици възрастни са били ограбвани“, разказва една от наемателките.

Тя разкрива, че след 22 часа мястото се превръща в царство на платената любов. Някои жрици на евтиния секс обаче не играят честно. Често пъти в комбина с техните сутеньори пребиват и задигат скъпите вещи на своите клиенти.

„Зарязват хората в локви кръв в тъмния подлез. Викали сме полицаи, но те само ги разгонват и си тръгват“, добавя жената.

В изоставен магазин откриваме спящ наркоман, овъргалял се в урина и фекалии. Последните бликат от всеки вход на помещенията. По земята се търкалят десетки боклуци – от обикновени пластмасови бутилки и найлонови пликчета до използвани презервативи и спринцовки.

Плъховете и хлебарките са направо безобидни, в сравнение с десетките цигани, разхождащи се денонощно из коридорите на подземния лабиринт.

В най-тъмната му част е единственият изход към автобусите и трамваите по булевард „Христо Ботев“.

Там лампи няма, а някои от тях висят директно от тавана и също заплашват да се стоварят върху нечия глава.

„Писали сме десетки жалби, но отговор няма нито от Министерството на транспорта, нито от Столична община. Чуваме, че се предвижда някакъв ремонт, но се притесняваме да не би всичко това да се случва, за да може някой да приватизира помещенията на безценица“, коментира отчаяната наемателка, която търси вариант да се махне от злокобното, позорящо столицата място.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *