Подсъдимият от “Килърите” Васил Костов – Кеца: Бойко Борисов и сръбския наркобос Фарух Пейчич имаха общ бизнес

Васил Костов - Кеца

  В пресата бе публикувано скандално писмо на Васил Костов – Кеца, подсъдим по делото „Килърите“. В него той разказва как Бай Миле, Бойко Борисов и Младен Михалев – Маджо го карали да пренася каптагон в Турция, а в замяна да внася хероин.

В писмото си Васил Костов твърди, че като бодигард на Бай Миле, е бил свидетел на доста скандални моменти от биографията на бившия премиер още от времето, когато е бил част от групировката СИК. Костов настоява да бъде изслушан от независим прокурор и съдия и твърди, че делото „Килърите“ е изфабрикувано, за да бъде затворена устата на последните живи свидетели на криминалното минало на Бойко Борисов.

След публикацията се получи второ писмо с доста интересно съдържание. Неговият автор засега предпочита да остане анонимен. Знаем името му, проверихме самоличността му и се убедихме, че той добре познава миналото на Бойко Борисов.

Ето публикация на неговия разказ почти без редакторска намеса. Отново се обръщаме към компетентните органи да обърнат внимание на сигналите, които публикуваме, и да прочетат отново делото „Килърите“.

Бойко Борисов

През 2004 г. ми се обади Румен Никошв – Пашата и ме извика да отида, за да се видя с него в сладкарницата на Японския хотел в „Лозенец“. Поводът за срещата беше следният: един сърбин от мюсюлмански произход бе заплашвал мой приятел – Митко Бенката, от Ботевград. Аз от своя страна се обадих на сърбина, за да му кажа да не го прави.

Заедно с Бенката, който по-късно почина при нелеп инцидент, отидохме на среща в „Ню Отани“, както се казваше по-рано Японският хотел в столицата.

Там на една маса седяха Румен Николов – Пашата и още един мъж, който се представи като Младен Георгиев. Отдалеч му личеше, че е полицай Пашата ме попита какьв е проблемът със сърбина и как съм посмял да му се обаждам. Не зная ли, че той работи за Бойко Борисов.

Румен Николов - Пашата

Моят приятел Бенката обясни, че с този сърбин са имали вземане-даване, някакъв бизнес, свързан с карго превози, и че сърбинът му дължи пари. Вместо да му ги върме, той се държал арогантно и го заплашвал. Тук се намесих и аз и казах на Пашата, че именно поради тази причина съм звънял на сърбина, който ми беше отговорил по следния начин: „След като Косьо Самоковеца вече не е между живите, аз си плащам на Бойко и на никого нищо няма да връщам“.

Аз му отговорих, че не ме интересува Бойко, а искам да не заплашва моя приятел. Това беше цялата случка, която разказахме на Румен Николов. Тогава Пашата ми каза, че Бойко си ги охранява тези камиони, че имат официален договор за охрана и че ще провери случая на моя приятел Бенката, за да му бъдат върнати парите.

Малко по-късно разбрах кой е този сърбин и с какво се занимава Той с е казва Фарух Пейчич. Казват му фаре. Неговият бизнес е наркотрафик, а легалната форма е организиране на пътуващи търговци от град Нови пазар в Сърбия до Турция. Там хората пазаруват дрехи, трикотаж и всичко останало, след което с камиони, собственост на различни юридически и физически лица, се връщат към Сърбия. Сред стоките прекарват и наркотиците.

Бойко Борисов и Румен Николов - Пашата

Преди да стигнат до Турция, камионите минават през кв. „Илиенци“ в София. Там склад има братът на Фарух, който се казва Кадри.

„След разговора ни с Пашата парите на моя приятел бяха върнати, но както вече ви написах, малко по-късно той почина при нелепи обстоятелства – задуши се в гаража си от газовете на собствения си автомобил.

Бенката ми беше споделил, че в един от разговорите си с Фарух, докато са си оправяли сметките, той му заявил, че Бойко Борисов, като главен секретар, му е осигурил безпрепятствено преминаване на границите, за което си плащал редовно. Много лесно може да се провери всичко, тъй като с камионите винаги пътуваха автомобили с въоръжена охрана от охранителната фирма на Бойко Борисов.

Искам да заявя, че той имаше още поне три фирми с лиценз за охрана, с които работеше, ако стане гаф, за да не се злепоставя „Ипон“.

При добро желание и независима прокуратура съм готов да разкажа подробно факти и обстоятелства, които са неопровержими. За да се уверите, че всичко, което ви разказвам, е истина, можете да проверите, че същият Фарух Пейчич в момента излежава присъда в Сърбия за наркотрафик. Лесно може да се провери всичко и да се докаже. Целият трафик беше организиран от Фаре под покровителството на Бойко Борисов. Това, което знам, е, че на камион се е плащало по 1000 долара, за да нямат проблеми. А какво се е вкарвало вътре в камионите, че и да се охраняват, вие сами можете да си направите изводите. Знам на кого се даваха парите и през какъв период. Ескортът почти винаги се извършваше от незабележими автомобили, като „Опел Кадет“, „Ауди 80″ и други коли, които не правеха впечатление. Вътре се возеха въоръжени охранители, а понякога и действащи полицаи от БОП. Знам много и за престъпната дейност на Бойко Борисов, както и за отношенията му със Сретен Йосич.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *