Плевнелиев припаднал! Не издържал на гледката с човешките останки в Бургас след атентата!

Президентът Росен Плевнелиев

  Президентът Росен Плевнелиев станал бял като платно и направо стигнал до колапс, когато видял останките на жертвите от взривения автобус. Наложило се вицепремиерът Симеон Дянков да даде рамо на главнокомандващия, който за малко не се строполил на земята. Финансовият министър започнал да утешава държавния глава с успокоителни думи. Двама души от охраната също подхванали Плевнелиев, за да не се строполи пред многолюдната тълпа от репортери. Съжалили, го дори и журналистите и фоторепортерите. Само една-две снимки от огледа на Плевнелиев са запечатали моменти от посещението му, и то на излизане от колата на път към взривения автобус.

„Гледката беше наистина страшна, направо сюрреалистична. По грапавата стена наблизо се бяха залепили части от мускули, мозък, навсякъде беше оплискано с кръв. От стената дори гледаше едно човешко око. Наистина по-лабилните психически не издържаха“, разказа за служител от летището в Сарафово.

Главнокомандващият едва на припадна при гледката на разчленени човешки трупове

Росен Плевнелиев е известен с това, че не го раздава мачо и мъжкар като премиера Бойко Борисов. Президентът не крие, че е ранима душа и далеч по-скромен и дори притеснителен от своя гуру в политиката. Той се почувствал зле и при разказа на свидетели как летищните власти, стюардеси и пилоти се втурнали да извеждат от мястото на взрива пътниците, които станали свидетели на атентата. Най-висок дух проявили самите израелци, очевидно добре обучени какво да правят в подобна ситуация. Тези, които оцелели от взрива, веднага се хвърлили да помагат на пострадалите си сънародници с подръчни средства. Плевнелиев се хванал за главата, когато научил как жените сваляли лентите от главите си, а мъжете махали коланите си, за да спрат кръвотечението на ранените.

Иначе впоследствие президентът се включи в общия хор на похвалите от страна на всички български управници, че са създали превъзходна организация във всичко – от гасенето на пожара до извозването на пострадалите и здравните грижи за тях.

Не така обаче го оцениха самите пострадали израелци. Според тях пожарните на летището дошли твърде късно, а служители на летището „се опитаха да гасят пламъците с два пожарогасителя, но очевидно не бързаха“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Плевнелиев припаднал! Не издържал на гледката с човешките останки в Бургас след атентата!"

  1. slujitel   31.07.2012 at 10:25

    moga da kaja che tochno slujitelite na letishteto se vturnaha vednaga da pomagat na vsichki postradali neznam kakvi gi prishtqt tiq izraelci no sa mnogo nahalni

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *