Пламен Устинов размахва брадва срещу свидетеля на Трактора Филип Александров

Пламен Устинов

  Основният свидетел по делото „Окто­под“ Пламен Устинов нападнал с брадва Филип Александров само ден след като той разказва как е организиран инцидентът пред дома на Алексей Петров в Тетевен. През септември 2011 г. младежът от село Глогово случайно попада сред групата, която напада охраната на Петров малко след като е открита предизборната кампания. Сега Филип е свидетел по делото, което се води в следствието в Ловеч.

 Поредният скандал, провокиран от Пламен Устинов, този път се ра­зиграва в с. Глогово на 15 май привечер, Филип Александров отива до ма­газин и си купува замра­зено пиле.

 Качва се в колата на своя приятел Манчо и по­теглят към дома. Пред къ­щата на Устинов са принудени да спрат.

 На улицата застават бившият служител от НСО с брадва в ръка и синът му Стамен с кривак, как­то обяснява Филип Алек­сандров.

Филип Александров

  „Манчо спря – продъл­жава той, – защото щяха да му счупят колата.

 Каза: „Пламене, какво искаш от момчето?“, а той извика: „Ще го убия! Ще го трепя!“, и тръгна към колата. Тогава Манчо даде назад и се върнахме при магазина“. Там изчакват да дойде полиция. След това с патрулка закарват младежа до дома му.

 Устинов бил разярен, защото Филип уж щял да прегази с кола майка му същия ден.

 „Това не е вярно – казва мла­дежът, – дори не я поз­навам.

 Освен това още сутрин­та заминах на разпит в следствието в Ловеч и бях там през деня“.

 На 16 май Филип Алек­сандров подава жалби до прокуратурите в Тетевен и Ловеч, а също и до началника на РПУ – Тетевен. Оказало се, че Устинов също е дал жал­ба срещу него в полицията. „Като подавах жалба­та си, шефът на РПУ-то в Тетевен предложи да дам обяснения. Казах да пи­тат в следствието в Ло­веч. Там знаят къде съм бил през деня“. 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *