Петър Стоянов – Сумиста скоро на свобода!

Сумиста скоро ще бъде на свобода заради оплесканмя обвинителен

  Босът на бандата за поръчкови убийства Петър Стоянов – Сумиста и останалите осъдени от „Килърите“ вероятно ще бъдат освободени от ареста през есента от Варненския съд.

Такава прогноза направи пред журналисти столичен прокурор, който с неохота призна, че съдебният процес срещу Сумиста и бандата му е на път да претърпи шумно фиаско на втора инстанция заради груби гафове на криминалиста Валентин Цоновски и прокурор Ася Петрова.

Петър Стоянов – Сумиста, търновският лихвар Георги Вълев, Васил Костов – Васко Кеца, Янко Попов – Туцо, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев бяха осъдени на първа инстанция в Шуменския съд в края на миналата година, като първите трима взеха присъди доживотен затвор. Бандата бе призната за виновна за няколко поръчкови убийства. Съдията Димчо Луков, който постанови присъдите, обаче все още не е написал мотивите си.

Запознати в детайли с процеса срещу „Килърите“ твърдят, че всички членове на бандата ще бъдат оправдани на втора инстанция заради десетки нарушения на прокурор Ася Петрова.

„Нейният обвинителен акт е като криминален разказ, но доказателствената част куца – има само свидетелски показания но не и оръжията, с които са извършени престъпленията. Главният прокурор Сотир Цацаров е наясно с кашата по „Килърите“, която е забъркала Ася Петрова и заради това я командирова във Варна, за да си оправи батака. Дано заради немарливостта й не изтървем делото“, признават столични магистрати.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *