Перничани бесни на Ковачки – искал да закрие ФК „Миньор“

Христо Ковачки

  Перничани кълнат люто олигарха Христо Ковачки. Те били недоволни, че маститият милионер е лишил от всички екстри футболния клуб „Миньор“. За капак назначил финансова проверка на касата, която неочаквано открила теч на пари на стойност почти 700 000 лева.

Христо Ковачки поискал от клуба първо автобуса, после джиповете и всичко останало. След като ритнитопковците отказали да връщат джиесемите си, телефоните им били спрени. Това предизвикало гнева им и те започнали да мислят план за отмъщение. Подозирали милионера, че иска да закрие „Миньор“ и потърсили помощ от кметицата Росица Янакиева. Градоначалничката обаче свила рамене и отсякла, че не може да се грижи и за футбола в града.

Ковачки смятал, че е дал достатъчно пари и време на „Миньор“ и твърдо настоял да излезе от неговото управление. В крайна сметка губещ се оказал отборът.

Изпаднали в безнадеждно състояние, момчетата почнали да проклинат Ковачки и цялото му домочадие.

Според перничани клетвите били на тема здраве и най-вече му пожелавали да се разболее скоро време от рак.

„Дано бял ден да не видиш, дано пукнеш от рак“, редели футболисти и запалянковци. Това е особено страховито, тъй като преди няколко месеца бе пуснат слухът, че олигархът е тежко болен, който, слава Богу, се оказа недостоверен.

Изпълнителният директор Йордан Димитров също се чувствал унизен от ситуацията. Навсякъде разправял, че не е свикнал на такова некоректно отношение. Думите му коствали уволнение от фирмите на Ковачки.

Община Перник категорично отказала да даде пари на закъсалия клуб, а Росица Янакиева не приела акциите на отбора. Така тимът увиснал във въздуха, още повече, че финансовата ревизия доказала изчезването на близо 700 бона от касата.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *