Пепи Амигоса се подвизава тайно на свобода

Осъденият в края на януари 2012 г. на 3 години ефективен затвор контрабандист Петър Петров – Амигоса не излежава присъдата си в пандиза, макар че документално се води въдворен в дранголника от 30 януари 2012 г.

Това е информацията, донесена ни от сигурен източник в правораздавателната система.

„Амигоса е „мъртва душа“ – води се на щат общ работник в затворническите общежития в Кремиковци, но не е нахлузвал и за минута раирания костюм, а пирува с приятеля си Брендо. След година и половина присъдата на Пепи Амигоса ще изтече, тъй като той уж боядисва пейки в парка и коси ливадите – тоест два дни затвор му се броят за три заради работата. Проблемът е, че не само не работи, ами и че изобщо не е влизал в затвора“, довереник би аларма пред лоялен служител от Министерството на правосъдието. По обясними причини редакцията запазва името на информатора си в тайна.

  Петър Петров – Амигоса, крупен мафиот и водещ контрабандист на цигари на Балканите, бе осъден на ефективен затвор с окончателно решение на 2-ри наказателен състав на Върховния касационен съд в края на януари. Тогава висшите магистрати търпеливо изчакаха мандата на президента Георги Първанов да изтече, за да обявят решението си, тъй като се опасяваха, че Ангел Марин ще помилва и този топ разбойник.

Е, влиятелният гангстер бе осъден, но не лежи в затвора и това е поредният епизод от безкрайната мафиотска сага, течаща в България.

Делото, по което Петър Петров – Амигоса получи осъдителна присъда от 3 години затвор, бе най-голямото за пране на пари в България досега. Процесът срещу Амигоса и сподвижниците му се точеше 15 години. Прокуратурата твърдеше, че само в периода 1997-2002 г. чрез финансовите къщи на Пепи Амигоса са превъртени $ 800 милиона от контрабанда на цигари. Годни доказателства обаче бяха събрани „само“ за 99 милиона лева. Роденият в Силистра Пепи Амигоса придоби скандална известност след бомбен атентат срещу Иван Тодоров – Доктора, който бе взривен в мерцедеса си през 2003 г., но оцеля по чудо. Впоследствие наяве излязоха скандални снимки от яхтен купон в Монако.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *