Партия “Свободен народ”: Алексей Петров беше оставен в затвора по чисто политически причини!

Теодор Дечев

  „Алексей Петров е политзатворник № 1 в България. Виждаме чисто политическите мотиви, с които той беше оставен в затвора“. Това заяви съпредседателят на Политическа партия „Свободен народ“ Теодор Дечев на среща с обществеността в Перник. Той допълни: „Имаме министър-председател, който се характеризира с две черти – едната е страх, другата е алчност. В съчетание те могат да предизвикат всякакви реакции, в случая тази спрямо Алексей Петров.

Лично аз избягвам по какъвто й да е начин да руша авторитета на съда или да нападам съдебната система. Това е специалност на Цветан Цветанов и негова стихия. Но не мога да не споделя, меко казано, изумлението си от мотивите, с които беше отказана промяната на мярката за неотклонение на Алексей Петров“. Дечев уточни, че Петров не е член на ПП „Свободен народ“ и едва ли някога ще членува в някоя политическа партия.

Алексей Петров

„Многократно сме заявявали, че един ден, когато се озове на свобода, ние ще се радваме, ако той бъде един от нашите основни експерти в сферата на проблемите на националната сигурност“, допълни Дечев. Той уточни, че има хора от висшето ръководство на партията, които не познават Алексей Петров. Сред тях е председателят на Инициативния комитет и един от петимата съпредседатели Радослав Пашов. „Аз и Евгения Тодорова сме участвали и в предизборната кампания на Алексей Петров.

Това не е тайна и ние стоим на позициите, които защитавахме тогава. Категорични сме, че има необходимост държавата да воюва срещу безобразната лихвена политика на банките“, каза Дечев. Той обясни, че хората в Перник скоро ще се сблъскат с този проблем. Това ще стане, когато започне търсенето на пари за нови сгради и за укрепване на по-малко повредените от земетресението. Според Дечев са необходими нови политически партии, които да не носят пороците на тези, които изкористиха и опорочиха прехода.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *