Пак натискат да застроят дюните между Несебър и Слънчев бряг!

Дюните

Гражданските екосдружения предупреждават, че отново са надушили огромни апетити към застрояване на дюните между Несебър и Слънчев бряг. Те са насочени най-вече към територията около култовото заведение „Фрегатата“, която е около 10 хектара.

Пясъчните дюни са защитена природна територия. Но това не попречи на алчни предприемачи да изградят хотели, заведения, да пуснат бъгита и да изнасят пясъка на природната забележителност за … строежите в района. Последният сигнал е за защитената територия около местност „Бабата“. Според екосдруженията, в момента едри бизнесмени са хвърлили око на тази местност и дори са депозирали инвестиционните си намерения в община Несебър.

територията около Фрегатата

От там отричат това. Нещо повече, депутатите от бургаския район в писмо са обещали, че в промените на Закона за Черноморието няма да има облекчаване на забраните за строителство в 100-те метра от морето.  Хотелиерите коментират, че още не могат да преодолеят презастрояването до момента, че ще е безумие да почне ново застрояване, и то в дюните. От своя стана кметът на Несебър не отрече, че имало слухове за промяна на статута на дюните, но досега няма депозирано реално искане при него.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/zDtsOfbie4g

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *