Оцеляла при атентата в Бургас : Лечението ми в България беше неуважително!

Гилат и Ицхак Коланги

Станалата популярна в България израелка Гилат Коланги, която първоначално обвини, че нашите медици били обрали накитите й, сега излезе с ново двайсет. Жената извади нов вариант пред изрелските медии, коренно противоположен на официалните благодарности за нашите лекари.

Изповедта на Гилат бе публикувана на страницата на израелското военно радио. Жената, която загуби съпруга си в терористичната атака,  за първи път разказва за онези трагични минути на 18 юли.

Нейният съпруг я помолил да се качи и да запази място в автобуса, това спасило живота на дамата. Последните думи на съпругът й продължават да звучат в ушите на Гилат. Тя се стъпила на първото стъпало, а нейният мъж Ицхак стоял до багажното.  „Така той спаси живота ми” – спомня си израелката. Тя се качила в автобуса и от тогава не помни нищо, събудила се в софийската болница. Следващият спомен на Гилат е от израелска болница.

До тук добре, но явно в гоненето на някаква сензация госпожа Коланги нарече лечението си у нас “неуважително”. Тази оценка се различава коренно от оценката на израелските държавници за помощта, оказана на жертвите от нашите медици.

Медиците спасявали жертвите неуважително?!?!

Дори Илана Стайн, заместник-говорител на Министерството на външните работи на Израел, обяви, че тяхното правителство било  щастливо от оказаната медицинска помощ и лекарите са проявили висок професионализъм. Гилат не може да преодолее и обидата, че на погребението на съпруга й Ицхак не са дошли нито министри от израелското правителство, нито депутати от Кнесета.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/0wHxCmxawMc

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *