Оправданият Христо Ковачки готов за нови банкови измами

Христо Ковачки

  Оправдателната присъда на Христо Ковачки за данъчни престъпления в особено големи размери, произнесена преди дни от Софийския апелативен съд, отваря възможност за поредната крупна измама на енергийния олигарх.

Източници от прокуратурата алармираха, че Ковачки е оправдан за укриването на 17 милиона лева данъци след устна заповед на Веселин Пенгезов, който разпоредил на подчинените си от Апелативния съд не просто да спасят олигарха от затвора чрез услоловна присъда, а да го реабилитират напълно.

Лъскането на имиджа на наследника на Косьо Самоковеца не цели моралната му реабилитация, а усвояването на солиден банков кредит в размер на близо 150 милиона лева.

 

 Заради грандиозните финансови гешефти и дългове на Христо Ковачки дипломираният квантов физик е попаднал в черния списък на банковите институции. От началото на годината 4 трезора са отказали да отпуснат кредити на дружества, свързани с данъчния измамник. Ковачки натрупа пасиви и заради лъсналите злоупотреби с необезпечени кредити за над 60 милиона лева в Общинска банка.

Само преди седмица Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) не разреши на ТЕЦ „Бобов дол“ да изтегли кредит от 140 милиона лева от частна банка за изграждане на сероочистващи инсталации. Енергийното дружество е собственост на Ковачки, а мотивът на държавния регулатор да наложи вето върху огромния заем е свързан с практиката на самоковския олигарх да източва банковата система и държавния бюджет чрез фалшиви инвестиции.

Оправдателната присъда на Христо Ковачки за отклонени 17 милиона лева от държавата позволява на адвокатите на чевръстия спекулант да оспорват ветото за кредита от 140 милиона лева. В съдийските среди усилено се мълви, че самоковският енергиен тарикат е предвидил за рушвети 10% от стойността на кредита.

„Той така или иначе няма навика да връща банкови заеми – в един момент просто ще обяви несъстоятелност и ще прехвърли задлъжнялото дружество на неграмотен циганин“, коментират новата финансова афера на Ковачки колегите му от енергийния сектор.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

5 Отговора за "Оправданият Христо Ковачки готов за нови банкови измами"

  1. благо   15.06.2012 at 13:46

    Ковачки печели ,защото инвестира в очистващи
    инсталации и нови производства.Конкуренцията инвестира в медии да го плюят.Познайте от кого ще купувате гипсокартон,итонг и екобрикети
    наесен на най ниски цени?

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *