Опожареното “Ауди” на журналистката Лидия Павлова – подарък на сина й от Галеви

Братя Галеви

  Безследно изчезналите дупнишки гангстери Пламен Галев и Ангел Христов мъстят на жертвите си, заради които бяха осъдени да лежат по 5 години в затвора. Тази стряскаща констатация съвсем логично се наложи в обществото, след като на 25 май автомобилът на журналистката от в. „Струма“ Лидия Павлова бе опожарен в Дупница.

Унищоженото след палежа возило – предпоследен модел „Ауди“ А4, оценено на 40 000 лева, е собственост на сина на разследващата журналистка Иван Павлов. Автомобилът е купен само седмица преди да бъде изпепелен, непосредствено след като осъдените на ефективен затвор братя Галеви се укриха от правосъдието.

Журналистката Лидия Павлова

 Разследващата журналистка от в. „Струма“ Лидия Павлова бе основен свидетел в процеса срещу Галеви. Храбрата дама се опълчи на бившите командоси през 2008 г., след като синът й Иван бе жестоко пребит от бодигарда на феодалите Георги Градевски – Конана в дупнишката дискотека „Фейсис“.

След бруталната саморазправа с детето й, Лидия Павлова подаде жалба в полицията, а Пламен Галев опита да я възпре чрез заплахи за живота й, предадени от ковчежника му Красимир Оков. Заради този инцидент брат Галев бе арестуван, а впоследствие срещу него и съдружника му Ангел Христов бе образувано дело за рекетьорски своеволия. В съдебния процес срещу дупнишките феодали свидетелстваха едва 7 пострадали от безобразията им, като ключови за осъдителните присъди се оказаха показанията на Лидия Павлова и таксиметровия бос Пламен Миланов.

Преди около година в Дупница се понесе масов слух, че братя Галеви са успели да се споразумеят с жертвите си, откупвайки показанията им с предложение за плащане на солени обезщетения. Клюката се сдоби с „нотариален акт“ през декември 2011-а, когато Лидия Павлова и Пламен Миланов направиха безпрецедентно искане пред Върховния касационен съд за отпадане на ефективните присъди срещу Галеви и замяната им с условни. „Ако бъдат осъдени да лежат, отмъщението ще се стовари върху нас. По-удачно е те да бъдат осъдени на условен затвор – така ще имаме гаранция, че нищо лошо няма да ни се случи“, обяви в съда журналистката от благоевградския вестник „Струма“.

Опожареното "Ауди"

 Две години по-рано тя оцени страданията на сина си на 300 000 лева – обезщетението, което дамата се надяваше да получи от Галеви обаче не бе уважено. Общият финансов иск на жертвите от рекетьорските прийоми на бившите барети бе на стойност 2 милиона лева, но свидетелите срещу гангстерите не получиха нито стотинка.

След безпрецедентната молба за амнистия на душманите си, Лидия Павлова бе атакувана с обвинения, че е прибрала 100 000 лева от Галеви, за да престане да ги тормози. В Дупница открай време се шушука, че журналистката е била на хранилката на Галеви до момента, в който синът й Иван бе пребит от бодигарда Конана. Мълвата се дължи на високия ръководен пост на бившия мъж на Лидия, който е бил началник на прокуратурата в Дупница и като такъв е поддържал сърдечни отношения с феодалите.

След палежа на аудито на сина на журналистката от „Струма“ поддръжниците на Галеви злостна подмятат, че возилото е подпалено не по поръчение на офейкалите гангстери, а от наркодилъри, на които Иван дължал пари.

„Че защо им е на Галеви да палят кола, която самите те са дарили на бащата на Иван? Аудито уж е купено от автокъща от Кюстендил, която се ръководи от хора на „братята“, подмятат дупничани.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *