Олигархът на ГЕРБ Лъчезар Цоцорков вече трови и гр. Брезник

Лъчезар Цоцорков

Олигархът на ГЕРБ Лъчезар Цоцорков съвсем наскоро ще започне да трови Брезник и околните села. Шефът на медодобивния комбинат „Асарел Медет“ отдавна съсипва с производството си здравето на хората и природата в Панагюрище. Милионерът прави каквото си иска и никой от властта не смее да му каже нищо, тъй като той е сред най-щедрите спонсори на ГЕРБ.

Сега олигархът е решил да приложи печелившата си формула и в региона на Брезник. Там обаче ще се развихри неговият син Димитър.

Могъщият татко е поверил в ръцете на наследника си управлението на фирма „Трейс Ризорсиз“, която ще разработва златното находище „Милин Камък“ през следващите 30 години. Според плановете на компанията тя ще изгражда подземен и надземен минен комплекс. Той ще бъде разположен само на 700 метра от Брезник и на 100-ина от крайния квартал „Варош“. В комплекса ще има флотационна фабрика. Тя ще работи на принципа на физикохимичните свойства на металите. По този начин златото ще се отделя от останалите съставки в скалите.

Димитър Цоцорков

На смяна във фабриката се използват по 400-500 кг взрив, а тя ще работи денонощно, разкриха запознати с технологията. Според тях експлозиите в галериите ще напукат къщите на хората, а в района живее едно от най-бедното население в страната.

Освен фабриката Цоцорков-син ще прави и хвостохранилище. В него ще бъдат събирани ситно смлените ненужни скални частици. Те обаче предварително ще бъдат обработени с химикали, за да се извлече до последен сантиграм златото от тях. Празните галерии пък ще се пълнят с отпадъчни скали и утаили се в хвостохранилището материали.

Според еколози кухините по никакъв начин няма да бъдат запълнени максимално. В тях ще остават празни пространства, които след слягането си може да предизвикат земетресения в района. Освен това дъждовните води ще отмиват част от химикалите, които ще попаднат в старите галерии. Така ще се повиши киселинността на почвата, а част от замърсените води ще попаднат в реките. По този начин цялата природа на района ще бъде съсипана, обясняват еколози.

Според тях минният комплекс на Цоцорков-син ще бъде разгърнат на около 500 декара. За да замаже очите на местните хора, наследникът на олигарха открил информационен център в Брезник. Негови емисари се опитвали да убедят жителите на града и близките села колко голяма полза ще има за тях, когато рудникът и фабриката заработят. „Има хора, които се хващат на думите им, защото са притиснати от безработицата. Надяват се, че в мините ще бъдат отворени много работни места и това ще им подсигури прехрана за семействата. Те обаче не си дават сметка, че ще бъдат съсипани природата, екоземеделието и туризмът, които се развиват добре през последните години“, обяснява Десислава Стоилова, председател на гражданския инициативен комитет „За чисто Граово“.

Само за три дни подписката против златодобива в района е подкрепена от над 1000 души от общо трите хиляди жители на Брезник и близките села.

Стилова е категорична, че комитетът няма да се откаже и ще се бори докрай по всички възможни начини срещу намеренията на фамилия Цоцоркови да съсипят здравето на местните и природата.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

6 Отговора за "Олигархът на ГЕРБ Лъчезар Цоцорков вече трови и гр. Брезник"

 1. deko   27.02.2013 at 17:04

  не се написахте на глупости, ей.. питахте ли брезничани дали им дреме за природата, при положение че безработицата е една от най-високите? ако еколозите се съгласят да плащат 1500 лв. заплата на местните, нека забранят златодобива.

  или по-добре да умрем от глад, но да сме дишали чист въздух, вместо да отгледаме деца?

  Отговор
 2. ДИМИТЪР   08.03.2013 at 16:28

  Абе ще има и такива дето ще взимат много големи заплати но въпросът е колко време ще ги взимат.Панагюрище е на едно от първите места а може би и на първо по ракови заболявания.Така че честита им работа.

  Отговор
 3. Анонимен   04.07.2016 at 17:56

  Само да споделя, че това е поредната еснафщина и на гол гъз чифте пищове. В 10 те отделения няма нито един хабилитиран специалист, всички са от кол и въже. Посредници на Цоцорков обикалят софийските болници и предлагат по 2000 лева фиктивни договори на всеки доц и прфесор, за да могат да регистрират нива на клиниките си, но никой не се навива. Само нереализираните младоци одят там заради парите и обещанията , че след време болницата ще стане университетска и ще могат да хабилитират. Говорено е с ректора на Пловдивския университет, който отговаря към момента уклончиво, за да прибере и той своя пай съответно.
  Самите глашатаи са отчаяни и спонават , че невиждат как ще се напълни болницата, но споделят че това не ги и интересува. Важното е да се вземат едни пари от сключени договори и да доизцицат Цоцорков, великия псевдоучен. Доказахме , че може да строим болници и да източваме здравната каса, а когато се връщат пари към политиците и има отчетност всяка седмица, тогава нямаме проблеми никакви, дори да вършим и престъпления, които да се филмират. така , че драги ми господин Цоцорков – и още 5 болници да отвориш, ….и пари даим наливаш на твоите адвокати, които между другото ти се смеят и се чудят как да те ограбят,….по-велик няма да станеш. По скоро продължавай с турнирите по тенис на маса или измисли друга тематика, за да влезеш в полезрението на нормалния човек. реабилитация за умрелите от АСАРЕЛ МЕДЕТ и отровите, които бълват оттам,..бъди сигурем, че няма да получиш. Друго важно към тези , които обичат да са в обектива и да се изживяват като спасители и благодетели- не искайте проценти от тези болници, не съдете лекарите, защото вие сте тези, които избирате най корумпираните декани и ректори, които да ви плащат комисионни от строежи и апаратура, вие сте тези, които са виновни за цялото лустро в държавата. Макар и да не платите вие, кармата се трупа и ще удари и децата ви и внуците ви,..вас ще ви остави без възможности за реакция. Дори и милионите ви, събирани чрез съдиране на кожи на нормални хора,..няма да ви помогнат да наблядавате фаталните резултати от своите действия. наскоро бях свидетел на подобна ситуация. Оплаквате се от парите , коио се дават в здравеопазването и от здравната каса?
  Та кой даде разрешенията за тези болници? Кой събира всяска седмица комисионните, за да не ги затворят? хахахаха,..кой е н откриването на болниите? Същите, които след като им паднат парите и данък спокойствие- пращат здравната каса и НАП там…смешници. повръща ми се от двуличието ви, и още нещо- лапайте ми хуя! Всички поред

  Отговор
 4. Teresa   12.07.2021 at 11:25

  Quality articles is the important to interest
  the people to visit the web site, that’s what this site
  is providing.

  Отговор
 5. Tamie   18.07.2021 at 4:46

  Great blog right here! Additionally your site quite a bit up fast!
  What web host are you the usage of? Can I am getting your associate link to your host?
  I wish my website loaded up as fast as yours lol

  Отговор
 6. ps4 games that   22.08.2021 at 23:15

  You’ve made some good points there. I looked on the net to
  find out more about the issue and found most
  individuals will go along with your views on this site.

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *