Олигархът – кредитен милионер Младен Мутафчийски ръководил банката на СИК с агенти други от ДС

Младен Мутафчийски

Кредитният милионер Младен Мутафчийски е бил в надзора на банката на СИК, в която основен акционер е адашът му Младен Михалев.

Агентът на Държавна сигурност с псевдоним Михайлов е бил на ръководната длъжност цели 7 години, като колеги са му били други агенти на ДС и щатни служители на комунистическата полиция.

Мутафчийски влиза в надзора на Първа източна международна банка през 2003 година и напуска през 2010-а.

Младен Михалев - Маджо

Както бе писано наскоро, в управлението на финансовата институция, собственост на Маджо, са служителите на ДС Иван Драганински, Виктор Вълков, Георги Харизанов и много други.

„Тяхно момче, подслонили са го на сигурно. Явно може да върти финанси“ – смее се бивш офицер от ДС.

Не е ясно защо обявеният като кредитен милионер е напуснал надзорния съвет на банката на Маджо, защото Мутафчийски е в отлични отношения с боса от СИК и до днес, разказват запознати.

Интересен факт е, че напускането на агент „Михайлов“ съвпада с влизането на човек на Пашата като акционер в банката на Маджо, за което също бе писано в пресата.

Според Комисията по досиетата Младен Мутафчийски дължи милиони на „Балканбанк“. Любопитното е, че негова фирма, в която съдружник му е самата банка, е теглила огромен кредит, а след деноминацията на лева той се стопил и е допринесъл за фалита й.

Мутафчийски е известен и като шеф на приватизираното дружество „Слънчев бряг“ АД. Холдингът му „Селена“ има хотели в курорта. Самият той признава в интервю преди години, че те са построени от благоевградската строителна фирма „Галчев“. Неоспорим факт е, че фирмата е спонсор на ГЕРБ. Освен това е строител и на огромна бизнес сграда на бул. „България“, където инвеститор е друг именит българин – Евелин Банев – Брендо.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *