Обявиха българите за поробители на Родопите!

Дяволският мост в Родопите

Напоследък странна книга става все по-популярна сред мюсюлманите в Родопите. Тя се разпространявала главно сред джамиите.

За автор на този труд се сочи  Исмен Реджепов, който твърди, че е бил много близък приятел с писателя Николай Хайтов. Книгата е озаглавена  „Балканските войни в Родопите 1912-1913 г.“ и е първо издание на неправителствената организация „Европейски институт Помак“.

В книгата е застъпена тезата, че Балканската война не освободила българите мохамедани, а е била насочена срещу тях. Турция била отстъпила съвсем доброволно Родопите на нас, но видиш ли  българите извършили геноцид над „помаците“, като клали, прогонвали и палили цели села, се твърди в тази книга.

Родопите из конно българска земя

Хората запознали се с нея, я определят като странна. Исмен Реджепов говори, че в основата на исляма била заложена много стабилна ценностна система, превръщаща я в световна система.

Явно незапознат добре с историята, човекът говори, че  българите-мохамедани са били потомци на скрили се в планината прабългари, избягали от покръстването по времето на княз Борис Първи!!?  Същата теза е защитена и от шефът на „Европейски институт Помак“ Ефрем Моллов.

Според  Реджепов, и до ден днешен българските управници водят политиката на предшествениците си от времето на Балканската война и не е чудно имайки предвид, че там народа е много беден и изоставен от държавата.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/Y-jTL3fBKE8

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *