Нов джип „Тойота“ си купи министър Мирослав Найденов, а лишава подчинените си от премии

Мирослав Найденов

  Земеделският министър Мирослав Найденов е купил два джипа „Тойота“ с държавни пари. Миро Мършата, както го наричат негови служители, е направил това за сметка на подопечните си служители. Те са единствените, които няма да получат допълнително материално стимулиране, като колегите им от другите министерства. По коридорите на министерството се говори, че Найденов е в стрес от вицепремиера Симеон Дянков, който го бил заложил на дузпата. Именно това е причината бившият ветеринарен шеф да не прави никакви резки движения с премии и допълнителни бонуси.

Този некадърник ни държи в ненормални условия, коментират подчинени на Найденов. Откакто той е на власт в Министерството на земеделието, в сградата са затворени столът и барчето. „Няма къде едно кафе да изпиеш и един сандвич да изядеш“, недоволстват те.

Според хората от ведомството единият от двата джипа се използва изцяло от Найденов, независимо че него го возят мерцедеси на УБО. Другата високопроходима машина се ползва от главната секретарка Лилия Иванова, която била изключително близка до Миро Мършата и се ползвала с пълното му доверие.

Вътрешното недоволство срещу министъра стигнало до високите етажи на йерархията. Голяма част от директорите на дирекции също били готови открито да протестират срещу шефа си, независимо, че повечето от тях са на постовете си с личната му благословия. Неотдавна Мирослав Найденов казал, че решението за допълнително материално стимулиране ще бъде обявено на специално заседание пред всички директори на дирекции. След това насрочил въпросното заседание, а директорите го чакали напразно два часа да се появи. Така за коледните и новогодишни празници 600 души от Земеделското ведомство ще духат супата, както обича да казва националният футболен селекционер Любо Пенев.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *