Новият спортен министър Петър Стойчев врътнал далавера с басейна „Спартак“!

Шампионът по плуване Петър Стойчев зае мястото на министър Свилен Найков

  36-годишният световен шампион по плувен маратон Петър Стойчев зае поста на Свилен Нейков в служебния кабинет. Назначението му от президента Росен Плевнелиев е повече от скандално, тъй като Стойчев е обвиняван в злоупотреби и фалшификации, а срещу него все още върви прокурорска проверка.

Куп заслужили бивши спортисти на „Левски“ официално обвиниха Стойчев, че иска да сложи ръка по втория начин на басейна „Спартак“. Доскоро комплексът беше владение на Трактора, но му го отнеха.

Сега неговият човек Стойчев иска да го вземе под наем чрез плувния си клуб „Левски“ на който е председател. Идеята е ясна – имотът да остане в ръцете на правилните хоpa от кръга около Алексей Петров. Срещу това възроптаха самите левскари, повечето от които са и в ръководството на едноименния спортен клуб. Те твърдят, че новоизпеченият спортен министър лъже и маже за връзките си със застрахователната компания на Трактора „Лев Инс“.

„Неморално е твърдението му, че няма и не е имал връзки с „Лев Корпорация“. Удобно не споменава материалните поощрения, сред които чисто нов автомобил и други финансови стимули, получавани от „Лев Инс“.

Това пише в жалбата до кмета Йорданка Фандъкова и столична община. Отдолу са подписите на влиятелни хора: Илиана Раева от гимнастиката, Симеон Щерев, Георги Мърков и Райко Шопов от борбата, шефката от кану-каяка Ваня Гешева, Георги Стоименов от бокса, Таню Киряков от стрелбата, знаменитият бивш футболист Сашо Костов и др.

Според тях Стойчев и треньорът му Красимир Туманов парадирали, че ще вземат басейна, защото зад тях стоели най-висшите ръководни кадри в МВР и спорта.

Групата призовава Петър Стойчев въобще да не се допуска до конкурса за наемане на басейна. Говори се обаче, че Илиана Раева и Ваня Гешева също искат да наемат комплекса.

Родители от 166-то училище пък обвиняват плувеца и треньора му в злоупотреби с парите на децата. Според жалбата двамата погазили заповедта на директорката Елисавета Първанова, според която децата не трябвало да плащат членска такса към плувния клуб на Петър Стойчев. За това имало разпореждане и от образователното министерство. Вместо това обаче Стойчев и Туманов прибирали пари от децата. На всичкото отгоре ги карали да се подписват на празни ведомости, алармират още родителите.

Във Върховна касационна прокуратура пък има жалба от Теменужка Стоянова Давидова. Тя твърди, че Стойчев и Туманов са фалшифицирали подписи в протокол за общо събрание, на което двамата уж били избрани да ръководят плувния клуб. „Реално обаче събранието не се е състояло и подписите на повечето членове са фалшифицирани“, пише в жалбата. В плувния клуб постъпват тлъсти суми по линия на федерацията и спортното министерство.

С фалшивите подписи Стойчев се овластил да се разпорежда със сумите, казва още Давидова.

Запитан от медиите за всичко това, прокурор Руси Алексиев от районната прокуратура потвърди, че ся постъпили сигнали срещу плувен клуб „Левски“ и Петър Стойчев. Той обаче се изпусна да каже, че са за евентуално разходване по неправомерен начин на средства от фондове по Европейския съюз.

Разпоредената проверка до момента не е намерила доказателства, но все още действията продължават, каза още Алексиев.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *