Новият бос на ГОРУБСО – Мадан Николай Вълканов накиснал Ахмед Доган за “Цанков камък”

Николай Вълканов

   Новият собственик на „Горубсо – Мадан“ Николай Вълканов е в остър конфликт с лидера на ДПС Ахмед Доган, дочуха източници в централата на партията.

Години наред двамата са близки приятели. Фирмите на бившия вицепрезидент на „Мултигруп“ са част от обръчите на ДПС през последните 15 години.

Разривът между Вълканов и Доган идва в първите месеци, когато ГЕРБ са на власт. Скандальт с хонорара за Сокола от 1 милион евро за „Цанков камък“ е изваден на светло точно от човека, който му го е платил. А това е Николай Вълканов – шеф на „Минстрой холдинг“.

Оттам договорът е даден от правителството на прокуратурата, а комисия в Народното събрание започва да разследва Доган за конфликт на интереси.

Наши информатори от средите на управляващите твърдят, че Вълканов е бил принуден да предаде Доган, за да запази бизнеса си. Въпреки че е смятан за човек на ДПС, Николай Вълканов и фирмите от обръча на „Минстрой“ намират успешна среда за развитие по времето на ГЕРБ. Последната придобивка на скандалния бизнесмен е сделката за „Горубсо – Мадан“, която беше собственост на друг играч със съмнителна репутация – Валентин Захариев.

Ахмед Доган

  Освен това фирмите на Вълканов печелят масово обществени поръчки от правителството на ГЕРБ, дори повече, отколкото при тройната коалиция. Всичко това става възможно благодарение на жеста от страна на Николай Вълканов към управляващите да разкрие договора за консултации на своята фирма с Доган и да го замеси в публичен скандал за корупция.

Запознати с отношенията между двамата твърдят, че Доган дори върнал на Вълканов бронирания джип мерцедес, който дълги години ползваше като свой. Сокола бил безкрайно разочарован от предателството на новия собственик на „Горубсо“, без намесата на когото скандалният договор за хонорара му никога нямаше да види бял свят. Въпреки охладнелите си отношения и двамата заявили готовност отново да работят заедно, ако ДПС пак влезе във властта.

Засега обаче Вълканов и фирмите му, начело с „Минстрой“, били длъжни да се съобразяват с политиката на ГЕРБ, за да не се озоват в положението на фалиралия бивш собственик на „Горубсо – Мадан“ Валентин Захариев.

Скандалът между Доган и бившия му приятел Николай Вълканов личи и по общата им инвестиция в хотел „Орфей“ който двамата построиха в Девин. Той отдавна фалира и съдружниците го обявиха за продан, но засега никой не иска да го купи. Освен това жителите на Созопол от години не са засичали Доган в резиденция „Росенец“, където разпускаше през лятото. Тя е собственост на Николай Вълканов, както и яхтата, на която се возеше Сокола.

По всичко личи, че наследникът на бизнес империята „Мултигруп“ Николай Вълканов си е намерил нов приятел във властта – този път не ДПС, а Бойко Борисов. Премиерът лично го представи на миньорите от Мадан като новия собственик на предприятието, който ще им дава заплатите.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Новият бос на ГОРУБСО – Мадан Николай Вълканов накиснал Ахмед Доган за “Цанков камък”"

  1. IQ146   22.05.2012 at 12:52

    Бойко Борисов НЕ КРАДЕ;Бойко Борисов,вместо да КРАДЕ,с парите на данъкоплатците изгражда и възстановява инфраструктурата на България;Бойко Борисов е ПЪРВИЯТ ПРЕМИЕР,който уволни Министър само за съмнение за злоупотреби;Бойко Борисов е популист,но и милее за хората;При Бойко Борисов няма 6-5,няма ваши,наши,хванат ли те в крачка,няма прошка!;Бойко Борисов е „убиец” на маргинали-когато хората ги сравнят с Бойко Борисов,разбират,че са маргинали;Бойко Борисов превърна Доган в маргинал;При Бойко Борисов най-сетне доказаните престъпници получават ефективни присъди;Бойко Борисов спря Бургас-Александруполис-убиецът на туризма в Южното ни Черноморие;Бойко Борисов спря БелеНЕ–най-КРАДЛИВИЯ проект в историята на България;Бойко Борисов(с Плевнелиев) се бори да измъкне България от газовата монополна хватка,довела ни до най-високи цени в цяла Европа;И т.н…;Бойко Борисов,така,както го разбира и колкото може,РАБОТИ ЗА БЪЛГАРИЯ!За разлика от ВСИЧКИ ПРЕДИШНИ УПРАВЛЯВАЩИ КРАДЦИ!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *