Ники Михайлов предизвикал верижна катастрофа, шефът на КАТ Богдан Милчев го прикрива

Николай Михайлов

  Вратарят на национал­ния отбор Николай Михайлов, който участва в жестока верижна катастрофа на магистрала „Тракия“ през уикенда, е бил покрит от началника на КАТ – София Богдан Милчев.

 Това разкриват свидетели на жестокото транспортно меле, случило се в ранните часове на петък край заведението “Църна маца“ на магистрала „Тракия“ в подстъпите на София. Във вериж­ната катастрофа загина мъж и шестима души пострадаха тежко, а кървавото произшествие бе белязано и от наглия опит на катаджии да прикрият участието на сина на Боби Михайлов в мелето.

 Според официалното съобщение на КАТ, до­шло едва ден след катастрофата, джипът „Рейндж Ровър“, в който Михайлов-младши се во­зел, се нанизал на вече катастрофиралите на ма­гистралата 4 автомобила, 2 тира и микробус.

Богдан Милчев

  Преди да се стигне до това признание обаче, лично шефът на групата за тежки произшествия в столичния КАТ – главен инспектор Иван Златанов отрече пред медиите, че сред пострадалите в транспортното меле е Николай Михайлов.

 Очевидци на кървавата катастрофа, случила се в ранни зори на 18 май твърдят, че синът на Боби Михайлов е виновен за катастро­фата според тях той шофирал джипа и се движел с близо 180 километра в час.

 Тяхната версия е след­ната – катастрофата се случила, след като Мамин Ники притиснал отдясно и ударил движещ се отпред „Опел Астра“, който не му направил път за изпреварване отляво. Вследствие на сблъсъка опелът се ударил в лявата мантинела на отсрещното платно и така се стигнало да кървавото произшествие. Показа­нията на очевидците се подкрепят и от щетите на джипа, шофиран от вратаря на националния отбор – пораженията са само в дясната част на „Рейндж Ровър“-а.

Помленият джип на Ники Михайлов

  Синът на Боби Михайлов напуснал района на катастрофата около 6 часа сутринта в петък, след като бял джип дошъл да го прибере. Пре­ди това обаче регистрацион­ните номера на  джипа били свалени, като дошлите полицаи от караулката преди Околовръстния път лично демонтирали табелите. Свидетелите на катастрофата обаче записали номера на джипа СА 64 48 МК, и така покриването на вратаря на националния отбор станало невъзможно.

 Разбра се от сигурен свой източник, че лично началникът на столичния КАТ Богдан Милчев е пристигнал на мястото на катастрофата час след кървавото про­изшествие и точно той е спуснал заповедта за прикриването на сина на Боби Михайлов. 

Интересен детайл е, че Богдан Милчев само допреди година бе началник на отдел „Охрана на масови ме­роприятия“ към СДВР – сектор в звеното „Охра­нителна полиция“, който работи съвместно с БФС и в част­ност с Боби Михайлов по отношение на фут­болното ху­лиганство.

  Всяка година от МВР приби­рат над 3 милион лева за охрана на мачове, а от БФС задъл­жават всич­ки футболни клубове да сключват договори Вътрешно министер­ство, ако желаят да получат ли­ценз.

 Богдан Мил­чев и Боби Михайлов бяха основните действащи лица в закона за футболното хулиган­ство, приет през 2008 г., двамата участваха в десетки „кръгли маси“ за популяризирането на новите правила, на­сочени срещу феновете хулигани.

 Милчев бе назначен за шеф на КАТ – София ми­налата пролет на мястото на Ваньо Стоевски, който бе уличен в толерирането на корумпирани катаджии. И до днес обаче се мълви, че е махнат от поста си на началник на „Охранителна полиция“ заради скандални случаи на толериране на групи­ровката „София Запад“, представяща се като фен структура, подкрепяща „Левски“. Групировката „София Запад“ е фи­нансирана от наркобоса Христо Вартерян – Ицо Исуса.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *