Невиждано! Влаковете спират!

БДЖ е в окаяно състояние

Днес до края на деня, според срока даден от Симеон Дянков, шефовете на БДЖ трябва да представят план за допълнителни реформи в повереното им дружество. Ако не стане, финансовият министър Симеон Дянков ще спре държавната субсидия към БДЖ. Всичко това заради необслужван кредит към Световната банка.

Но ако държавата не преведе пари още тази седмица, ще станем свидетели на нещо невиждано в нашата  история – от средата на август  България остава без железопътен превоз! За щастие се разбра, че властта ще свика кризисен щаб по проблема. В щаба ще участват министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията, заместник-министри и ръководството на БДЖ. Това заяви изпълнителният директор на холдинга Йордан Недев. Според екс транспортния министър Петър Мутафчиев, БДЖ сами се ликвидират,

Ще остане ли България без влакове?

но може да има и външна намеса в това „убийство“. И донякъде е прав защото положението в БДЖ вместо да се подобрява, след крутите мерки и съкращения става все по-зле. Някой води към тотален фалит пътническите превози. Дори сегашният изпълнителен директор Недев вече се кани да подава оставка заради бъркотията в държавната железница. Според него положението в железниците ще се влошава още повече.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/Fkhl0DXOh5M

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *