На погребението на съпругата си Камелия, Ангел Бончев метна в боклука белите рози от Гриша Ганчев

Ковчегът с тялото на Камелия Бончева, която бе застигната от смъртта 4 години след отвличането й от „Наглите“

  Траурният венец, който Гриша Ганчев изпрати на поклонението, предшествало погребението на Камелия Бончева, не бе положен до бездиханното й тяло, а бе запратен в коша.

По този начин почерненият съпруг Ангел Бончев показно демонстрира личното си отношение към човека, заради когото според някои версии в разследването, базирани на свидетелски показания, той и съпругата му бяха отвлечени от чудовищата, наречени „Наглите“.

Миналия петък Ангел Бончев се прости със съпругата си, издъхнала в тежки мъки и страдание ден след Коледа, на 26 декември във Военномедицинска академия.

Единствената жена, жертва на бруталните престъпници, все подканяла синовете си Бончо и Ангел да я зарадват със снахи и вярвала, че ще доживее до дълбоки старини, за да гледа внуците си. Но не и след 21 май 2008 г., когато блянът й нео чаквано и шокиращо бил посечен от злото. То се появило в мрака, маскирано под полицейски униформи, и заграбило съпруга й.

Ангел Бончев

Следват 48 денонощия, в които Ангел Бончев е държан в плен и е измъчван брутално в тъмницата на бистришка вила сдобила се впоследствие със зловещото наименование Къщата на ужасите. Нахлузват върху главата му качулка, навират в ушите му тапи, за да не чува гласовете на похитителите си. Алчните нечовеци, потриващи ръце от чакания откуп за живота на Ангел, го отвличат дни след претърпяна операция на таза. Още незатворилата се добре рана започва да гние в мизерното мазе. Той опитва сам да си помогне, седейки денонощно върху бетонно трупче с надеждата цепнатината да заздравее. А край него – смрад, мръсотия, плъхове…

Влошаващото се здравословно състояние на Ангел Бончев не трогва садистите. Дори напротив – решават, че не са били достатъчно жестоки. С клещи режат малкия и безименния пръст от лявата ръка на жертвата. Поставят ги в два кървави колета. Единия адресират до Камелия, втория – до Гриша Ганчев. Разхвърлят двете пратки на различни места из автомагистрала „Тракия“.

Белите рози от Гриша Ганчев преди да заминат в коша

По-късно, по време на съдебния процес срещу бандата за отвличане на известни личности с цел откупи, крупният бизнесмен, привлечен като свидетел и близък приятел на Бончеви, ще заяви приблизително следното: „В нощта на отвличането Камелия Бончева ми се обади притеснена, че Ангел е изчезнал. Похитителите ми изпратиха СИМ-карта с телефон. Поискаха 10 милиона евро. Бях приготвил 400 хил., а след това и около 250. После получих пакета с отрязания пръст на Бончев.

След което отказах да преговарям повече, тъй като това вече минаваше границите. Посъветвах Камелия да се обърне към антимафиотите за съдействие“.

Иван Вуцов и Вили Вуцов

С тяхна помощ съпругата на отвлечения Бончев организира предаването на откупа около 22,30 ч. на 9 юли край село Мърчаево. От 10 милиона евро мизата е свалена на 395 хил. Твърди се, че 300 от тях плаща Ганчев, Камелия успява да събере останалите.

Изтича обаче информация, „Наглите“ се светват, че операцията се ръководи от ченгетата, и разменят местата на съпрузите. Камелия е в плен 20 дни. Освобождават я, след като Ангел дарява 157 хил. евро на скандалната фондацията за борба срещу рака „Утре за всеки“, уличена по-късно в прекалено близки отношения с Алексей Петров – Трактора.

Възстановявайки се здравословно и психически след своето похищение и това на жена си, Ангел Бончев прави тежка равносметка. Претегля на везната приятелите си. И сред тях не се оказва Гриша Ганчев. Олигархът, другар от детството, съученик от Спортното училище в Ловеч, съотборник на тепиха в младите им борчески години, а след това и съдружник в „Литекс Комерс“ и в „Литекс“, за вдовеца Ангел Бончев от 4 години не е нищо от изброените, освен чужд човек.

Ангел Бончев и Камелия Бончева

Вътрешно в себе си го обвинява, че за събитията, достойни за роман на Стивън Кинг, случили се на семейството му в бистришката къща, вина носи и нявгашният му верен другар и бизнес партньор.

За това свидетелства след време и бившият охранител от НСО Пламен Устинов. При медийните си изяви той твърди, че през 2008 г. Алексей Петров му обещал 170 хиляди евро, за да ликвидира Ганчев.

По думите на Устинов по време на срещата им Трактора споменал за възможността вместо Гришата да бъде отвлечен негов близък, какъвто в онзи момент е именно Ангел Бончев. Свидетелят по делото „Октопод“ обаче отказва да изпълни мократа поръчка, решава да предупреди посочения за екзекутиране бизнесмен, но не успява да се свърже с дясната му ръка Ангел Бончев.

Съдружниците и най-близки приятели преди съдбовната дата 21 май 2008 г. прекратяват всякакви отношения след освобождаването на похитените съпрузи. Докато Ангел, несъвзел се докрай от шока и все още лабилен психически, преговаря с „Наглите“ за освобождаването на Камелия, Ганчев му изпраща финансовия си директор и го принуждава да му прехвърли дяловете си в „Литеке Комерс“. Мотивът му: за да не бъде евентуално и занапред изнудван по подобен начин. Де факто обаче Гриша Ганчев присвоява дяловия капитал на Бончев и по този начин оправдава разходите си по плащането на откупа за живота му.

Година след отвличането рак на шийката на матката поваля Камелия. Лекарите от клиника в Истанбул дават надежди за живота й но операциите са безбожно скъпи. Вероятно от гузна съвест, когато узнава, че Бончева е заболяла от смъртоносната болест, разминалият се със собствената си екзекуция Гриша Ганчев решава да помогне за лечението, струващо 150 хиляди лева. Според източници бившият борец осигурява част от сумата, която обаче се оказва недостатъчна за живота на Камелия Бончева. С пари помага и бизнесменът Стойне Манолов.

Дали всичко от редовете до тук е стопроцентова истина, един Господ знае, но траурният венец от Гриша Ганчев бе посрещнат на нож от мъжете в семейство Бончеви – Ангел и двамата му синове Бончо и Ангел-младши.

Почерненият съпруг нито за миг не се подвоуми да разчисти нежеланите бели рози, видя на поклонението в църквата „Свети Седмочисленици“ миналия петък репортер.

Още преди служителите на храма да положат цветята до ковчега, Бончев нареди венецът светкавично да бъде изхвърлен. Големият син изпълни волята на баща си. Във влажните очи на по-малкия Ангел, събрали в едно синовна мъка и скръб, проблясна и друго – желание за мъст. В името на изгубената му майчица…

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "На погребението на съпругата си Камелия, Ангел Бончев метна в боклука белите рози от Гриша Ганчев"

  1. коко   26.01.2013 at 12:50

    В такива сайтове като този статии пишат само психично болни.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *