Наследникът на “Мултигруп” Николай Вълканов – свързващо звено в коалицията мажду ГЕРБ и ДПС

Николай Вълканов

  Олигарси и монополисти са в основата на тайни разговори за експертен кабинет, който е съставен от хора на ГЕРБ и ДПС, научихме от източници в политическите среди.

Радетелите на коалицията са големи бизнесмени, които по време на управленията на двете партии спечелиха най-много от държавата за собствените си фирми.

Основна фигура в разговорите на високо ниво е наследникът на империята „Мултигруп“ Николай Вълканов. Той е сред приятелите на Ахмед Доган и когато ДПС е било във властта, винаги е бил фаворизиран при участието в държавни поръчки, обобщи източникът ни, който винаги дава верни прогнози преди избори.

Ахмед Доган

„Фирма на Николай Вълканов плати хонорара на хидроинженера Ахмед Доган. Двамата са приятели от дълги години и не крият това. По времето на ГЕРБ Вълканов увеличи бизнес териториите си.

Дадоха му „Горубсо“ Мадан спечели концесии за добив, фирмите му се развиваха, въпреки че точно за тях лидерът на ДПС твърдеше, че са обръчи на ДПС. Оказа се, че са такива и на ГЕРБ. Хонорарът на Доган от два милиона лева е в банката на Цветан Василев, друг негов приближен. Той държи парите на държавните предприятия по идея на ДПС. ГЕРБ удвоиха тези пари, докато управляваха. Двете партии имат общи икономически интереси“, анализира ситуацията кандидат за депутат от една от партиите, които със сигурност ще влязат в парламента.

Николай Вълканов

„По време на предизборната кампания ще се правят на врагове, но това е само говорене и лъжи. След изборите ще се прегърнат „в името на националния интерес“. Важното е да заблудят публиката сега пък после е лесно. Единственият страх на Бойко Борисов бил, че ако направи и реална коалиция с ДПС, хората ще изметат новото правителство на втория месец“, разказва източникът ни.

От ДПС засега пасуват и чакат изборните резултати. За тях познавачите на политическия живот казват, че са всеядни и не са гнусливи, щом става въпрос за коалиции.

Заговорът на олигарсите включвал и плана „Атака“ също да се присъедини към експертния кабинет на ГЕРБ и ДПС, ако гласовете им заедно не могат да образуват мнозинство. Според последните социологически проучвания партията на Волен Сидеров твърдо минава границата от 4 процента. За Сидеров и Яне Янев отдавна се говори, че са използвани да атакуват президента и служебното правителство. Единственият пудел на Бойко Борисов, койта щял да отпадне от далаверата, е Яне Янев, когото използвали за последно, защото партията му няма никакъв шанс да влезе в парламента.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *