“Наглите” в паника! Страхуват се за животите си след убийството на Киро Шкафа!

"Наглите"

   Панически страх обзе осемте подсъдими по делото “Наглите“ след разстрела на съучастника им Кирил Кирилов-Шкафа.

Повечето от тях треперят да не последват злощастната му съдба. Единственият от подсъдимите, който вчера отрони няколко думи, бе Митко Лебешковски, който бе пуснат под гаранция от 6 хил. лева преди около година. „Не искам да коментирам дали ме е страх!“, лаконичен бе подсъдимият Лебешковски. Неговият брат Радослав, който също е подсъдим по делото „Наглите“, беше пуснат под домашен  арест. Друг от подсъдимите – Цветослав Славчев-Цуро, се радва на свободата си срещу скромната гаранция от 7000 лева.

“Нямаше как да не променя мярката за неотклонение на Кирил Кирилов от постоянен арест в “подписка“, защото иначе щях да наруша правата му. Ако беше зад решетките, той трябваше да излежава и присъдата си за грабежа, което щеше да му дойде в повече спрямо закона.“ Това заяви   в   понеделник след заседанието в Софийския градски съд по делото „Наглите“ съдия Виолета Магдалинчева. Представителката на Темида освободи Кирилов в края на м.г., като по този начин уважи молбата на неговия адвокат. Защитникът помоли клиентът му да получи мярка “подписка“ по делото „Наглите“, тъй като това щяло да му попречи да работи във Врачанския затвор, където изтърпява 12-годишна присъда по друго дело. Преди месеци той е бил освободен предсрочно за добро поведение и е излязъл на свобода.

  „Не съжалявам, че го пуснах. Не се чувствам подведена и от адвоката му“, каза още съдия Магдалинчева. В медиите се вихри дискусия, че ако Шкафа беше зад решетките, сега нямаше да е в моргата.

Преди да бъде разстрелян, Кирил Кирилов не е искал да се обърне към полицията за това, че е следен каза  адвокатката  му   Йолинка Станева. „Притесняваше го, че го следят хора, които не познава, и не знае защо го следят“, продължи юристката. Той си мислел, че го наблюдават ченгетата, защото хората, които го дебнели с джип, приличали много на служители на полицията. Кирил Кирилов пред никого не е изразявал страх, че ще го убият. По скоро е смятал, че само искат да го сплашат, за да даде информация.

В петък Шкафа внася лист с обяснения прел съда, които явно стряскат някого, който си мисли, че той топи баш боса на групата. На два пъти две от жертвите на „Наглите“ – Ангел Бончев и Георги Георгиев – Жоро Пурата, заявиха, че мозъкът на бандата е на свобода. Думите им явно са верни.

„Кирилов винаги е давал обяснения, че няма нищо общо с престъпленията, за които са му повдигнати обвинения“, допълни адвокатът, като така отхвърли версията, че Шкафа е искал да натопи „мозъка“ на групата.

Убитият Кирилов познавал само един от групата на „Наглите“, стана ясно от думите на Станева.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *