Набедили националът Сашо Тонев, че се дрогира

"Наркоманът" Сашо Тонев стигна до "Астън Вила"

  Най-актуалният български национал Сашо Тонев е станал жертва на грозна клевета преди пет години, научихме от достоверни източници. Крилото, което по-рано тази седмица бе предадено от полския „Леу“ в „Астън Вила“ за повече от 3 млн. евро, бил накиснат пред тогавашния треньор на ЦСКА Димитър Пенев, че се друса с наркотици.

Иочник от „Армията“ припомни срамната история. През есента на 2008 г. ЦСКА остава без пари и чичо Митко решава да налага юноши.

Димитър Пенев

Сред тях е 18-годишният Тонев, който още в първия си мач счупва от финтове по крилото целия отбор на „Литекс“ във финала за Суперкупата на България (1:0). Прочутият нюх на Пената предвижда бляскаво бъдеще на Тонев.

Няколко месеца след това обаче Тонев и останалите „млади лъвчета“ правят групичка, която опитва да се качи на главата на Димитър Пенев. Останалите от тайфата са Павел Виданов, Мартин Тошев и Николай Чипев. Бай Пенчо първо опитал с добро, след това им набил каските и ги извадил от първия отбор.

Точно тогава някой накиснал Тонев пред чичо Митко с клеветата, че футболистът се дрогира. Пената пък взел лъжата за чиста монета и го върнал при юношите. Говори се, че мълвата била пусната от завистлив родител на друго момче, което не успяло да се дореди до първия отбор.

Съсипаният Тонев дълго време не успял да преживее несправедливостта, заради което влошил и формата си. През лятото на 2009 г. талантливото крило беше изпъдено под наем от ЦСКА в „Сливен“. „Няма нужния опит да играе в ЦСКА“, разяснява компетентно директорът Венци Живков.

При Данчо Лечков под Сините камъни Сашко изнася страхотен сезон, а на „Армията“ си скубят косите как са го изтървали. Връщат го на следващата година, а по-късно го продават в „лех“ за 450 ооо евро. За два сезона в Полша Тонев става любимец на публиката, макар че медиите го критикуват, че е пълен темерут и не обелва една дума. Шеф“на „Лех“ наскоро даже публично се усъмни дали Тонев знае полски. Езикът занапред няма да му трябва, тъй като в „Астън Вила“ се говори английски.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *