Мъжът на Рени въртял мръсни данъчни далавери с Румен Николов – Пашата!

Румен Николов - Пашата

   Легендарният сикаджия Румен Николов – Пашата, е бил работник във фирма на Борис Пипософ, мьж на фолк певицата Рени. Далаверата лъсва, когато данъчни служители правят ревизия на дружеството „Семпер Флорит“. То дължи милиони левове ДДС и днес е собственост на неграмотен циганин от Видин.

През 2003 година, когато Бойко Борисов е главен секретар на МВР, шефът на „Семпер Флорит“ Борис Пилософ е наел на длъжност „специалист“ Румен Николов – Пашата, в друга своя фирма – „Джакомо” Заплатата, определена с договора, е за 6500 лева на месец. Данъчните проверяват аферата през 2009 г. и одрусват собственика с акт за стотици хиляди.

Договорът на Пашата е регистриран по Кодекса на труда, а самият той няма трудово досие. Още тогава бирниците не могат да повярват, че бизнесмен като Румен Николов ще се хване като наемник, дори за космическа заплата като 8500 лева. Сумите са му изплащани над 2 години. Заключението е, че договорът на Пашата с Пилософ е фиктивен, а работникът не е осъществявал задълженията си. Мъжът на Рени Борис не е внасял и осигуровките му, което прави договора му с Пашата още по-мистериозен.

Борис Пилософ със съпругата си Рени

  Освен това по същото време основателят на СИК е имал друг договор с друга фирма, където също е взимал космически заплати. Всичко това навежда данъчните на извода, че договорът с Румен Николов е направен единствено с цел да се вдигне разходната част на управляваното от Борис Пилософ дружество и така да се скрият данъци. 

Мъжът на Рени е известен като сред данъчните власти от години. Той създава дружества, които бълват фиктивни документи с цел възстановяване на ДДС, а после ги продава на неграмотни цигани. Такъв е случаят с фирмата „Семпер Флорит“,  в която е влята и „Джакомо“.

Днес тя е собственост на бедния ром от Видинско Мирослав Ценов, Той е известен бушон на дедесарската мафия. Има стотина кухи фирми на свое име. Една от тях е доставяла и машини за Христо Ковачки и затова ромът от Видин е сред свидетелите по делото срещу него. Оказва се, че един от най-богатите бизнесмени в България, Румен Николов – Пашата, е работил за фирма, която днес е сред най-големите длъжници на хазната.

Бизнесменът е бивша барета и основател на групировката СИК. Разполагаме с информация, че Пашата често развива днес мащабен строителен бизнес в София, по морето и в Банско чрез две подставени лица. Те имат интереси в дистрибуцията на цигари и петролни продукти.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *