Мъжът на Лияна – Махмуд Йозджан, вкарва дрога у нас чрез бежанци от Сирия

Лияна и Махмуд изживяват бурна любов от срещи и раздели, но достойна за сценарий на турски сериал

  Арабски бежанци, повечето от които сирийци, влезли нелегално в България в последните месеци, завземат ударно бизнеса с продажба на хероин в София. Това разкриват пред журналисти столични ченгета, които през последните седмици направиха няколко неуспешни хайки срещу чуждоземните търговци на дрогата на смъртта.

Столични антимафиоти признават, че напоследък получават многобройни сигнали от криминалния контингент за новопоявила се наркоорганизация, която умело е ръководена от сирийски гангстери, влезли в България със статут на бежанци.

„Арабите активно са се намесили в пазара на наркотици в столицата – вече контролират няколко„пости“ в София откъдето хероиновозависимите наркомани пазаруват дрога с високо качество. Те са предизвикали криза в бизнеса на няколко криминални организации – оборотите на дилърите на Златко Баретата, Киро Японеца и Сако са чувствително намалели“, обясняват ченгета.

Малката Денис е плод нг връзката й с наркобоса

Основната причина наркоманите да са сменили дилърите и да пазаруват от чужденци е тривиална – търговците на отрова от Сирия, Мароко и други арабски държави предлагат по-високо качество на по-ниска цена.

Според ченгетата хероинът с чисто качество, който арабските дилъри продават, влиза нелегално от Турция и е доставен у нас от бежанците. „Много от тях нямат пари да си платят на каналджиите, които ги прекарват – да излезеш нелегално от Сирия през Турция и да влезеш в България струва 3-4 хил. долара. Има известен наркотрафикант, който в момента се занимава с каналджийство. Смятаме, че той е човекът, който ползва бежанците, за да пренасят хероина. Засега не можем да обявим името му“, обяснява столичен антимафиот пред журналисти.

Според източник на вестника от ъндърграунда МВР подозира Махмуд Йозджан нашумял като гадже на фолкзвездата Лияна, като един от координаторите на хероиновия изнес.

Махмуд Йозджан има осъдителна присъда от 15 години затвор за трафик на дрога в България, но успя да избяга от страната, преди да бъде тикнат в кауша. Оттогава маститият мафиот се укрива в Турция, а името му често е замесвано в търговия на наркотици. Според американската агенция за борба с наркотрафика ДЕА гаджето на фолкпевицата Лияна е един от маститите босове на хероина на Балканите.

„Организацията на Махмуд е много солидна – покрай войната в Сирия той отново се превърна в мастит бос на дрогата благодарение на контактите си в България. За последните 6-7 месеца каналджиите на Махмуд са вкарали над 3000 бежанци. Почти нито един от тях не е настанен в Бусманци. Има постъпили сигнали, че дори когато задържат бежанец и го вкарат в Дома за временно настаняване на чужденци, емигрантът успява да се измъкне след 2-3 дни. Мафията плаща 500 евро подкуп на човек от администрацията на дома в Бусманци за извеждане на бежанец от дома“, обясняват криминалистите.

Арабските дилъри на хероин са окупирали района около Женския пазар в София, като маскират дейността си, отваряйки фризьорски салони, хлебарници и закусвални. За разлика от родните дилъри, чужденците не ползват мобилни телефони за сделки – клиентите им не знаят чужди езици, а и арабите спазват кон-спиративност и желязното правило да не общуват с хероиновите наркомани, за да не бъдат предадени от тях.

Женският пазар е любимо място за алъш-вериш на арабските дилъри на хероин

„Една от „постите“ им за продажба на хероин е, точно срещу центъра, където лекуват хероиновозависими наркомани по метадоновата програма. Дилърите от Сирия се дрижат на големи групи от по десетина човека, за да не бъдат нападнати от конкуренти в бизнеса. С всеки изминал ден стават все по-силни. Наскоро запалиха будка за цветя на Женския пазар, където се продаваше хероин. Цветарят работеше за Сотир, племенника на Киро Японеца и създаваше проблеми на арабите“, обясняват ченгета.

Те признават, че до този момент не са успели да заловят нито един дилър – правили са три полицейски хайки, но не са имали успех. „Новите търговци на дрога имат огромен набор от сътрудници – буквално на всяка пресечка в центъра на София стоят на пост по двама или трима младежи. Когато видят нещо нередно, те съобщават по веригата“, казват ченгета.

Любопитно е, че дилърите крият дрогата между зъбите си.

„Те връзват топчетата с хероин, опаковани в черно фолио на конци, които пъхат във фугите между зъбите си. Когато клиент пазарува от тях, те придърпват конеца с езика си, късат го със зъби и изплюват дрогата. При опасност прегризват конците и топчетата попадат в корема им“, разкрива схемата столично ченге.

Славата на чистия хероин, продаван от арабски дилъри в София, се е разнесла из цялата страна и отскоро дори родни гангстери пазаруват на едро от тях. Неотдавна в МВР се получил сигнал за голяма сделка сключена между ромски бос от Пловдив и сирийски гангстер, който действапод шапката на Махмуд Йоз-джан в София. Ромският барон купил 20 килограма хероин, плащайки по 10 000 лева за килограм кафяв прах от най-високо качество.

Арабските дилъри са успели да пробият и в Центъра за временно настаняване на бежанци в Бусманци, където пласират месечно по 3-4 килограма хероин на Дребно, както и в няколко затвора в България.

„Трябва да се вземат спешни мерки, защото иначе арабската мафия ще се настани трайно в България, за да върти бизнес с дрога. В цяла Европа арабите са основни търговци на наркотици – в Италия, Франция, Испания и Англия вече не могат да се оправят с тях, защото не са взели мерки навреме…“, алармират криминалисти.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *