Митьо Гърнето финансира протеста срещу Орешарски

Митьо Гърнето плащал да се създават масови безредици. Планът обаче засега търпи пълен провал
Митьо Гърнето плащал да се създават масови безредици. Планът обаче засега търпи пълен провал

  Скандалният бивш собственик на ЦСКА Димитър Борисов – Митьо Гърнето е човекът, който финансира протестите срещу правителството на Пламен Орешарски. Босът на „Титан“ е налял колосална сума пари, за да осигури в последните 2 месеца редовно присъствие на „умни и красиви“ пред Народното събрание.

Миналата сряда, 4 септември, когато бе първият работен ден на депутатите, демонстранти срещу кабинета на Орешарски опитаха да щурмуват парламента, като сред вандалите се откроиха благоевградска и бургаска шпиц команди, очевидно инструктирани от кукловоди да създадат предпоставки за масови безредици чрез провокация на полицейските части.

Според източник, запознат в детайли със засега неуспелия план за създаване на масови безредици, парите за платените протестиращи и за вандалите се осигуряват от бургаския офис на сметопочистващата фирма „Титан“, собственост на Митьо Гърнето и Иво Праховеца.

Протести срещу Правителството на Пламен Орешарски
Протести срещу Правителството на Пламен Орешарски

„Фирмата на Гърнето и Праховеца не е плащала заплати на 800 работници на „Титан“ в Бургас вече шести месец – има негласна инструкция парите за заплати в морския град да не се дават на работниците, а да се събират в черен фонд, с който се финансират протестите. Става въпрос за над 3 милиона лева“, разкрива източник от морския град.

Кмет на Бургас е Димитър Николов, градоначалникът от ГЕРБ контролира и местната община съвместно с общинските съветници от партията на Валери Симеонов. По този начин бургаската община си затваря очите за непрестанните жалби на служители на „Титан“, че не получават заплатите си. Годишно общината в Бургас плаша 23 милиона лева на Гърнето и Праховеца, за да се грижи „Титан“ за чистотата в града. Въпреки че фирмата за боклук на пернишките „бизнесмени“ получава всеки месец пари от общината в Бургас, пачките не достигат до 800-те работници вече шести месец.

За да не стоят гладни, мургавите служители на „Титан“ в Бургас получават купони за храна вместо заплати на стойност 200 лева месечно, които осребряват в покупки в три супермаркета в морския град.

Служителите на „Титан“ в Бургас са поставили ултиматум на ръководството да им плати дължимите 6 заплати, който изтече на 1 септември. По всяка вероятност от събота 800-те боклукчии в морския град ще спрат да чистят улиците. „Кризата с боклука в Бургас е неизбежна и ще започне до 2-3 дни. Всичко това е заради осигуряването на финанси за платените протестиращи срещу правителството на Орешарски“, твърдят запознати с мафиотско-политическите потайности.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *