Митко Каратиста напусна надзорния съвет на ЧЕЗ!

Димитър Стефанов - Митко Каратиста

  Димитър Стефанов, един от най-доверените хора на премиера Борисов и шофьор на авера му Румен Николов – Пашата, напусна надзорния съвет на ЧЕЗ.

Стефанов, известен като Митко Каратиста, получаваше 35 хил. лв. заплата, за което бе писано още преди години. Журналисти алармираха, че Стефанов е човекът, който се отчита лично за работата си в ЧЕЗ пред бившия премиер, пред чийто кабинет е бил забелязван многократно. Каратиста се опитва да се спаси от обвинения и планира да замине в чужбина, за да избегне съдебно наказание, твърдят източници.

Както първи съобщихме, Каратиста, който представляваше държавата в надзорния съвет на „ЧЕЗ България , преди победата на ГЕРБ е тартор на група за грабежи и рекет в кв. „Надежда“.

Бойко Борисов

Когато се сближава с Борисов, оглавява силови структури на СИК, като успява да елиминира много знакови играчи в ъндърграунда.

Видимо започва да живее добре, построява си огромен палат в „Драгалевци“, където става съсед на някогашния си бос Пашата. Той е човекът, който през годините е осъществявал топлата връзка между Румен Николов и Бойко Борисов.

След победата на ГЕРБ успява да уреди свои близки на ключови позиции във властта.

Жената, от която има дете, става общински съветник от листата на победилата партия в София.

Каратиста продължава да върти далавери в кварталите „Надежда“ и „Връбница“. След победата на ГЕРБ той става един от най-приближените на Борисов заедно с аверите му от кръга „Котараците“. Като член на надзорния съвет в ЧЕЗ е човекът, който диктува цените на тока по заръка на Борисов.

ЧЕЗ

Периметърът му на действие се разширява. Той започва да се намесва в отношенията между фирми и държавни институции.

Каратиста демонстрира висок стандарт на живот – кара луксозни автомобили, заобиколен е от секретарки и се държи като недосегаем.

Обществото се надигна срещу Каратиста, след като народът излезе на улицата заради високите сметки за ток. Тогава в парламента депутатът Антон Кутев зададе въпрос на Борисов защо неговият авер без образование дерибейства в „ЧЕЗ-България“. Бившият премиер се опита да се измъкне от неудобното питане, отричайки, че е близък с Димитър Стефанов.

Всенародните вълнения и публичното осветляване на фигурата на Митко Каратиста, за когото пресата вече алармираха, очевидно са принудили Борисов да нареди на авера си да се оттегли от ръководството на ЧЕЗ.

Журналисти настояват служебният кабинет да разследва връзката на бившия премиер с Митко Каратиста и да установи кой е назначил човек без образование в надзорния съвет на „ЧЕЗ-България“.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Митко Каратиста напусна надзорния съвет на ЧЕЗ!"

  1. Р   28.03.2013 at 13:46

    Този на снимката също е с прякор КАРАТИСТА, но името му е СПАСОВ, а не СТЕФАНОВ и няма нищо общо с ЧЕЗ. Проверете си информацията!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *