Милен Велчев издига 5-звезден хотел в София върху градинка

Милен Велчев

  Йорданка Фандъкова е влязла в капана на Милен Велчев. Това заяви, запознат с намеренията на бившия финансов министър от кабинета „Сакскобургготски“ и неговия брат Георги Велчев да построят 5-звезден хотел в градинката пред Дома на покойника в София.

По всичко личи, че настоящият министър на финансите Симеон Дянков няма да попречи на братя Велчеви да изпълнят заветната си мечта. Той категорично е отказал да върне зелената площ на общината. За това настояват общинските съветници от БСП. Те смятат да заведат дело срещу финансовото ведомство. Чрез него се надяват общината да си върне апетитния парцел, за да се гарантира, че там няма да бъде вдигнат хотел. Фандъкова обаче е поискала с писмо сградата между улиците „Раковски“, „Гурко“ и „Иван Вазов“ (около 3 дка) да се отнеме от Министерство на отбраната и да се предостави на Министерство на финансите.

Георги Велчев

Сагата с градинката пред Дома на покойника се точи още от 2005 г, когато Сакскобургготски приема предложението на финансовия си министър английската фирма 45west да финансира строежа на луксозната 13-етажната сграда.

Българската държава е трябвало да участва с апортна вноска – земята. Тогава обаче се явява проблем. Когато предоставят зелената площ на финансовото ведомство, сградата на Дома на покойника остава в разпореждане на Военното министерство. Това се оказва препятствие пред апетитите на тогавашния първи финансист и брат му. Сега пречката е на път да падне. Министърът на отбраната Аню Ангелов се е съгласил с искането на Фандъкова да предостави сградата на Министерството на финансите. Дали Дянков участва в схемите на Велчев, ще се види много скоро, коментират червени общинари. Апетитите за това през годините не липсват. Освен Милен Велчев, претенции за мястото изявява и министърът на екологията Джевдет Чакъров. Искал да строи там сграда на ведомството си.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *