Мениджърът на “Литекс” Стойчо Стоилов, използва клуба на Гриша Ганчев за собствени облаги

Стойчо Стоилов

  Стойчо Стоилов краде от хляба на Гриша Ганчев, но сърце не дава на Гриша Ганчев да вземе хляба на Стойчо Стоилов. Така описват сложните отношения между мениджъра на „Литекс“ и собственика на клуба в Ловеч. Тези дни пореден слух, че бившият футболист на отбора бърка в канчето на милионера размътиха водите в клуба, четирикратен шампион на страната.

Слуховете, че Стоилов използва клуба за собствени облаги не са от вчера, говори се из града. През ръцете на благоевградчанина, който прекрати преждевременно активната си кариера, минават всички трансфери на градския стадион. Стойчо изгради стабилни връзки най-вече в Бразилия, откъдето, няма спор, често води футболисти, от които при следващ трансфер Гришата излиза на плюс.

Гриша Ганчев

Привличането на наемници обаче неизменно е свързано с огромни комисиони, с които мениджърът Стоилов допълнително товарел Гришата при закупуването на нови играчи. Бившият футболист каширал и проценти от заплатите на протежетата си дори и от премиите при победи, одумват го край градския стадион.

Финансовите схеми, който забърквал Стоилов, обаче надушил треньорът на „Литекс“ Христо Стоичков. От няколко месеца двамата не прикривали конфликта помежду си. Причината – Стоилов не позволявал на Ицата да води свои футболисти и настоявал всички трансфери да минават през него, твърдят вътрешни източници от клуба. За да не изпусне парата, Стоилов не мелил брашното и с почти всички наставници, водили „Литекс“ преди Христо Стоичков.

Стойчо Стоилов

Според запознати именно напрежение между двамата довело до слабите резултати на ловчанлии в края на миналия сезон, заради които изпуснаха Европа. Загуба с 0:1 от „Монтана“, равенството 2:2 у дома с „Миньор“ и отпадането на полуфиналите от турнира за Купата на България след поражение от „Локомотив“ (Пд) 0:1, костваха място на „оранжевите“ в турнирите на УЕФА. Изострените отношения между Ицо и Стойчо се пренесли и в съблекалнята.

В Ловеч още се шушука как преди мача с „Монтана“ Стоилов насъскал протежетата да си изкарат червени картони, та обезкървеният „Литекс“ да загуби на „Огоста“. По този начин Стоилов планирал да спечели вътрешната битка със Стоичков, като слабото представяне на отбора да доведе до уволнението му. Планът обаче не сработил, даже напротив – Камата се уредил с безсрочен договор пред общия им работодател.

Въпреки че му снесли с точност какви врътки прави Стоилов зад гърба на Ганчев, Камата засега си траел пред него, за да не нагнетява допълнително обстановката в отбора. „Отношенията между Стойчо и Ицо са крайно обтегнати. Двамата дори не се поздравяват служебно“, твърдят от постоянното присъствие на стадиона в Ловеч. Самият Гриша Ганчев подозирал какви ги върши служителят му, но се правел на сляп. Па-метливи припомнят, че олигархът от село Микре се заклел да подсигури прехрана за Стоилов и семейството му, след като пиян благоевградчанин простреля бившия национал. Инцидентът стана през 2002 г., когато Симеон Мечев, ексвоенен, засече колата на футболиста на кръстовище. Със законно притежавания си пистолет „Макаров“ фирканият Мечев надупчи Стоилов с 4 куршума – 2 в гърдите, един в корема и един в крака. Старшината бе осъден на 10 години затвор, но след 6 го пуснаха предсрочно за добро поведение.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *