МВР погна мъжа на Галена за източване на ДДС!

Галена и Галин

  Съпругът на фолк певицата Галена – Галин Анастасов, е прихванат със СРС-та по афера за източване на ДДС, научихме от източници в МВР. Богаташът от Велико Търново е известен като собственик на фабриката, която произвежда вафлите „Боровец“, но всъщност истинският шеф там е майка му Стефка, разказват запознати от Горна Оряховица, където е базата на фирмата.

„Всичко, което има малкият, е заслуга на майка му. Тя е човекът с бизнес връзките и парите, той само харчи и ходи по заведения“, разказва очевидец на отношенията в семейството им.

Майката на Галин и свекърва на фолк певицата Галена – Стефка Анастасова, е в бизнеса със захар от 15 години. Тя е приятелка на покойната Анелия Милкова от Велико Търново, която се обеси мистериозно в следствения арест през 2010 година. Жената е задържана заедно със съпруга си Младен и служители от земеделските им фирми за източване на ДДС и фиктивни сделки със зърно.

Преди ареста са подслушвани и в СРС-тата има разговори между Анелия Милкова, Галин и свекървата на Галена Стефка Анастасова.

Свидетели на погребението разказват, че Галена и Галин са изпратили покойната Анелия Милкова в последния й път.

Стефка Анастасова и фабриката й за вафли купували суровини от „Захарни заводи“ – Горна Оряховица – фирмата, която е конкурент на „Литекс“.

Войната между вносителите на захар доведе и до ареста на Гриша Ганчев и сина му заради злоупотреби с ДДС.

Галена изобщо не била наясно с бизнеса на семейството на мъжа си и наблягала на участията си по заведения. За да поддържа високия си стандарт на живот, мъжът й Галин започнал да се изкушава от незаконни дейности покрай легалния си бизнес, разказват източниците ни.

Момчето обаче не било добро в икономиката и всичките му опити удряли на камък. С помощта на майка си той успял единствено да вдигне развлекателен комплекс в Арбанаси, който включва хотел и ресторант в средновековен стил.

„Имаше данни за злоупотреби в бизнеса на Анастасови, но всичко се покри с времето“, спомня си магистрат от Велико Търново.

През последните две години майката на Галин се принудила да съкрати над 150 работници във фирмите си заради кризата.

Запознати със семейните драми на Анастасови разказват, че Стефка често негодувала заради огромните харчове на сина си покрай снахата Галена. Великотърновци свързват фамилията на Галин с върхушката на ГЕРБ и така си обясняват липсата на ефективно разследване на имотите и парите им.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *