Мая Савова за баща си: “Травмираше ме, не се интересуваше от живота ми и се отнасяше зле с мама”

Мая Савова

  Мая Савова се радва на здраво и щастли­во семейство, но не винаги всичко в живота й е било така розово. Като малка водещата на „Съпругите“ страдала заради студеното отно­шение на своя баща. Татко й не се интересувал особено от нея и това оставило дълбок отпечатък в съзнанието й.

 По онова време Мая мислела, че всички мъже са безотговорни като ней­ния родител и се зарекла, че когато порасне, няма да се омъжи. Не искала да сключва брак, защото имала злополучен пример пред очите си.

 „Поведението на баща ми много ме травмира. Никога не ми е давал съ­вети като родител, не се интересуваше много от живота ми, отнасяше се зле с мама“, признава Са­вова. И допълва, че майка й била от жените, склонни да търпят потисничество. Тя се решила на развод чак когато Мая станала на 12.

 В онези години водеща­та никак не се притеснява­ла, че ще я сочат като дете на разведени родители. Тя дори била щастлива, че семейството й се разделило.

 „Ако двама души не се разбират, по-добре да се разведат, отколкото цял живот да се нараняват“, категорична е екранната партньорка на Жени Калканджиева.

Мая с Крум Савов и децата им

  Заместител на отсъст­ващия от живота й баща Мая търсела в интимните си партньори. Тя все се хващала с по-възрастни мъже, какъвто е й случа­ят с настоящия и съпруг Крум Савов. Спортният журналист е с 16 години по-голям от нея, като пре­ди него тя имала 3 връзки, завършили с драматични раздели.

 Когато се запознала с Крум, хубавицата изобщо не предполагала, че един ден двамата ще минат под венчило. По онова време той беше известен като коцкар и Мая не може­ла да си представи, че е способен на сериозни отношения.

 Е, Крум я изненадал – само месец след първата им среща започнал да говори упорито за семей­ство и деца. Фармацевтката, естествено, се стреснала от бързия развой на събитията и преценила, че трябва да изчакат с решението. Така се стигнало до деня, в кой­то със Савов гостували в сутрешен телевизионен блок.

 Годината била 2004-та. Крум предложил на лю­бимата си брак в ранния ефир на Нова тв и с това окончателно успял да размекне сърцето й. Малко след това двамата вдиг­нали сватба и заживели като семейство.

 След брака младожен­ците започнали упорито да „работят“ за деца. Пре­ди да се появят двете им хлапета – Крум и Катрин, водещата на „Съпругите“ направила спонтанен аборт в петия месец който я съсипал психиче­ски. След трагедията ча­ровната блондинка изпад­нала в дълга депресия и не искала да общува с никого. Не излизала от дома си, отказвала срещи даже на близките си.

  Първоначално бремен­ността вървяла отлично, но при поредния преглед на видеозон се установи­ло, че бебето няма сърдеч­на дейност. Наложило се лекарите да го извадят, а Мая така и не успяла да го зърне, което още по- вече я съкрушило.

 След 6 месеца тя и съ­пругът й подновили оп­итите за дете, но нещо все не им се получа­вало. Дипломираната фармацевтка се посъветвала с други двойки, които също имали репродуктивни проблеми, и те я окуражили да проб­ва ин витро.

 „Толкова тестове за бре­менност бях направила, че вече ми се гадеше от тях. Бяха ми като наказание. И когато трябваше да пра­вя теста след ин витрото – нямах сили. Казах на Крум: „Направила съм го, оставила съм го, върви го виж ти, защото ако е само една черта, ще се гръм­на!“, спомня си Мая.

 За щастие, Крум се върнал усмихнат до уши. Заявил, че чертичките са две, значи и бебетата ще са толкова. Шегувал се, но в крайна сметка думите му се оказали истина – жена му действително носела в утробата си близнаци.

 През цялата бременност Савов подкрепял Мая и се стараел да я успокоява. След първия неуспешен опит да стане майка тя не спирала да се тревожи, че трагедията може да се повтори.

 „Добре, че беше Крум! Всеки път ми казваше, че всичко ще бъде наред и ми вдъхваше сили“, разказва водещата на „Съпругите“.

 В онзи период докторите я предупредили, че многоплодната бременност носи риск от преждевре­менно раждане. Оказали се прави – близнаците Крум и Катрин избързали да се появят на бял свят в седмия месец. Прекарали известно време в кувьоз, но бързо укрепнали и днес здра­ви хла­пета с щастливо детство. Малко след раждането Мая решила, че трябва да подобри външния си вид. За целта прибяг­нала до силикона. „След раждането бюстът ми ряз­ко се смали. Крум беше против да си поставям импланти, но в крайна сметка задоволи този мой каприз. Не знам защо толкова настоявах, може би бях в следродилна депресия“, спомня си днес преквалифициралата се във тв водеща фармацевтка.

 Тя си сложила 300 куби­ка силикон и бюстът й ста­нал същият, както преди да забременее. Неприят­ното било, че операцията се оказала по-болезнена и от раждането.„Излезе ми през носа, не можех да си вдигам ръцете, имах жестоки болки в гръбнака. Ако знаех какво ми пред­стои, сигурно щях да се замисля повече“, призна­ва блондинката.

 След няколко години й се наложило отново да легне под ножа. Тя била една от 1500-те български жени с опасен гърмящ силикон в гърдите Хирургът й я уверил, че няма нищо притеснително и ситуацията не е спеш­на, но Мая не се успоко­ила, докато не отстранила вредните импланти.

 Време да се подложи на втора операция Саво­ва намира трудно, защото графикът й е запълнен до­край. Освен с воденето на предаване, тя се занимава и с първата си специал­ност – фармацията, където се чувства в свои води. Тя е медицински представител на чужда фирма, припом­нят запознати.

 

Крум я направил водеща

 Мая се старае да се справя еднакво до­бре и в двете професии, но в началото и било доста трудно в телевизията. Този, който я подкрепил да се яви на кастинг за водеща на „Съпругите“, бил мъжът й Крум. Като по-опитен в тв бранша, той давал съвети и наставления на половинката си, а насърчавал я, но не се притеснявал и да я критикува. Сега Мая е категорична, че благодарение на половинката си е много по-уверена и ролята на водеща й се отдава с лекота.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *