Маргарита Попова обиди арменски министър и посланик на празника на арменската култура

Маргарита Попова на откриването на изложбата "500 години арменско книгоиздаване"

  Вицепрезидентът на България Маргарита Попова сътвори огромен дипломатически гаф като „патрон“ на дните, посветени на арменската култура и обявяването на Ереван за Световна столица на книгата в началото на септември. Заместничлата на Росен Плевнелиев дори не спомена имената на високите гости – министъра на културата на Армения г-жа Асмик Погосян, посланика на страната в България Н. пр. Арсен Схоян и придружаващите ги официални лица. Да не говорим, че в централната зала на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ присъстваха и арменски свещенослужители в панагии (службни одежди), което според протокола дважди задължава домакина Попова поне да ги назове при приведствията.

Хасмик Погосян, министър на културата на Република Армения

Вместо да се държи като вицепрезидент на европейска държава, бившата министърка на правосъдието пое ролята на конфераноие и заедно с шефката на библиотеката проф. Боряна Христова си разменяха взаимни комплименти.

По комшийски приповдигнато и без да забелязва гостите, Попова на няколко пъти спомена, че е изключително развълнувана“, задето проф. Христова е благоволила да я покани на този „изключително висок и уникален форум“. След това благодари на проф. Кирил Топалов в качеството му на “секретар на президента на републиката по духовност, изкуства и национална идентичност“. 40-минутният доклад в стил рекламна брошура изпразни залата наполовина. Видимо раздразнени и гневни бяха почетните гости, че българският

Н.Пр. Арсен Схоян, посланик на Република Армения

вицепрезидент ги игнорира от участие по такъв безцеремонен начин. На поканата на проф. Христова за почерпка с чаша коняк „Арарат“ нямаше и следа от арменската министърка на културата и повечето гости. “Патронът“ Попова като приемаща страна не уважи с присъствието си „неформалната“ част на тържеството. Покри се и драматургът Топалов, както и зам.-министърът на културата Митко Тодоров, повишен от хвалбите на Попова в министър. Тя можеше обаче само и единствено да го произведе в генерал о.р., защото Тодоров е полковник от пропагандните части на армията.

Засрамени от резила на Маргарита Попова, нейни приятели споделиха, че преди да се издигне на високия пост, тя е била „изключителен професионалист“ като коректор във Военно издателство.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Маргарита Попова обиди арменски министър и посланик на празника на арменската култура"

  1. eBa   04.10.2012 at 4:36

    Какво и къде е работила г-жа Попова преди 10 ноемри?Успя ли някой да открие?

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *