Малкия Маргин обявен за издирване от “Интерпол”

Николай Маринов - Малкия Маргин

  Тази седмица Интерпол обяви за издирване Ни­колай Маринов – Малкия Маргин. Преди това 2 години той се търсеше само с евро­пейска заповед за арест. Спо­ред бивши полицаи, които са наясно с процедурите за меж­дународно издирване, това оз­начава, че Николай Маринов е избягал по схемата на Таки и вероятно ще бъде заловен по същия начин. 

Наркобосът и наследник на част от империята на ВИС Христофорос Аманатидис-Таки избяга от България в на­чалото на 2009 г.

 Четири години той необезпокоявано ръ­ководеше мащабен бизнес с продажба на дрога под зор­кото око на бив­шия шеф на от­дел „Наркотици“ в ГДБОП Стани­мир Флоров.

 Когато Флоров стана директор на службата, Таки изведнъж мистери­озно изчезна. През цялото време,докато се криеше по света, той е издирван с европейска заповед за арест. 

Христофорос Аманатидис – Таки

  Само седмица след пускането му в Интерпол той беше задър­жан в Дубай.

 Още витаят съмненията, че сам се е предал, а арестът му е постановка, за да бъде вър­нат легално у нас.

 В полицейските среди се го­вори, че е нещатен сътрудник на ГДБОП и СДВР от години насам и затова не е бил арес­туван, въпреки че цяла Бълга­рия знае с какво се занимава. 

Бившият сикаджия Николай Маринов – Малкия Маргин, из­чезна от страната след убий­ството на радиоводещия Боби Цанков през 2010 г.

 По онова време дори го съдеха за подготовка на три убийства, заедно с брат му Красимир. Оттогава той се из­дирва с европейска заповед за арест, както се издирва­ше и Таки в продължение на 4 години.

 Обявяването на Маргина в Интерпол навява съмнения, че историята с театралната постановка „Таки задържан в Дубай“ ще се повтори и в този случай.

 Маргина е оправдан от съда за подготовка на убийства и няма от какво да се крие. Бив­ши ченгета очакват в скоро време от МВР да се похвалят че Интерпол е задържал и Малкия Маргин, и изразяват учудване защо той и Таки не са пуснати там още когато са изчезнали от България.

 Друг е въпросът, че самото им изчезване не е минало без помощта на висши полицейски служители.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *