Майката на новия министър Делян Добрев се страхува за живота му!

Делян Добрев

   „Страхувам се за сина си. С баща му сме много притеснени и какво ще се стовари на главата му.

Виждате какво се случва, в политиката нещата се. променят всеки ден, нищо не е сигурно. Един гаф и всичко се обръща против теб“, споделя Златка Добрева. Тя е майка на новоназначения министър на икономиката и енергетиката Делян Добрев.

Златка научава от новините за повишението на сина си. В първия момент изтръпва. Реакцията й е в никакъв случай Делян да не приема новото предизвикателство.

„Той е много амбициозен и отговорен.

Може да се справи с всичко, но нещата се случиха толкова бързо. Дори и той в началото не искаше да приема поста“, разказва Златка.

Събитията се случват часове след като гръмва скандалът с българската делегация в Катар.

Министърът на икономиката Трайчо Трайков е отстранен заради провала на българско-катарския форум. Късно вечерта Делян звъни на доскорошния си шеф и му казва, че щом грешката е тяхна, ще си заминат и двамата. По-късно обаче получава предложението да стане министър. За 33-годишния Делян от Хасково това е най-тежката нощ в живота му. Родителите му също не мигват. Зам.-министърът е на кръстопът.

„Най-много ме заболя, защото обвиниха сина ми, че е предател. Той никога не е предавал Трайчо Трайков и не би постъпил по такъв начин. Неговото колебание дали да си тръгне с него беше, защото се чувстваше отговорен. Ако провалът в Катър е и 1% заради негови пропуски, той искаше също да подаде оставка, защото така е редно. Двамата с г-н Трайков са се разбирали, имали са добър диалог, когато става въпрос за работа. Затова Делян имаше ангажимент към него, че трябва да си тръгне заедно с него“, категорична е майката на Делян Добрев.

Още преди дори официално синът им да е станал министър, Златка и Александър Добреви чуват какво ли не по адрес на детото си.

„Критикуват го дори за това, че е млад. Много ми е притеснено, че ще трябва да чуя още един куп глупости по негов адрес. Той е един от малкото, които не са връзкари. Цял живот сме живели в Хасково, не познаваме важни хора. Министерството на икономиката е много важно и много хора ще искат да компрометират сина ми“, притеснена е майката на новоназначения министър.

Златка и Димитър живеят в Хасково, където имат собствен магазин. От няколко дни хората в града ги поздравяват за издигането на сина им. Най-близките обаче им пожелават здрави нерви.

Делян Добрев и бившият министър Трайчо Трайков

 Самият министър не скри, че вместо честитки получил от близките си приятелии роднини съболезнования за това, което го чака.

   „Той има две деца. Самият Делян ни каза, че откакто е зам.-министър, работи от 8 до 21 часа, а сега изобщо не се знае кога изобщо ще се прибира. Чакат го трудни дни, но ще се справи. Ние ще сме до него. Съпругата му Живка също. Дано да намери сили да се справи с всичко, което го чака“, пожелава му неговата майка.

Откакто е на поста зам.-министър, Делян рядко намира време да се прибере в родния Хасково.

Родителите му вече са подготвени, че сега ще го виждат още по-рядко. „Чакаме ваканциите да видим внуците, а пък с Делян – когато можем.“

  

 Попаднал в политиката случайно

Новият министър твърди, че е попаднал в икономиката съвсем случайно. Преди години имал успешен бизнес, с който се справял доста добре. Ненадейно областният координатор на ГЕРБ в Хасково му се е обадил и му е предложил да участва в изборите за евродепутат.

„Ако можех да върна времето назад, никога нямаше да се съглася. Политиката уморява адски много. Изпива енергията на човек. Но вече съм поел по този път и няма да се откажа“, казва Добрев.

 

Добрев: Не съм новата Калинка

Веднага след като премиерът Бойко Борисов обяви, че Делян Добрев е новият министър на икономиката, тръгнаха слухове за неговото образование.

Добрев е завършил висшето си образование в САЩ, но според опозицията може да се окаже новата Калина Илиева, а дипломата му – фалшива. Самият Добрев веднага отрече подобни твърдения.

„Не съм новата Калинка. Университетът, който съм завършил, е престижен. Всеки може да провери какво съм учил, какви са били оценките ми“, каза Добрев.

 

Съпругата му го следва навсякъде

Делян и съпругата му Живка се запознават в родния Хасково. Шест години обаче се обичат само по телефона. По това време бъдещият министър учи в Щатите. През деня набляга над учебниците, а нощно време прекарва в разговори с любимата. Комуникацията се оказала изключително трудна. По това време в Хасково има едва няколко интернет клуба, а телефонните разговори са безумно скъпи. Затова двамата със съпругата му дълго време си пишат любовни писма в продължение на шест години. Разстоянието обаче не ги разделя. Живка винаги следва мъжа си след завръщането му в България – и когато започва да гради професионалната си кариера, а след това и в политическото му израстване. 

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Майката на новия министър Делян Добрев се страхува за живота му!"

 1. ДОНКА   03.04.2012 at 15:09

  Вярвам в Добрев! Той ще си свърши работата отлично. Има и сърце , и кураж и воля. Успех!

  Отговор
 2. adreamoftrains web hosting service   12.08.2020 at 7:09

  whoah this blog is great i really like reading your articles.
  Stay up the good work! You understand, many persons are searching round
  for this information, you could help them greatly. adreamoftrains website hosting companies

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *